İzmir'in Aliağa'da, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzur Toplantısı geniş katılımla yapıldı.
Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan başkanlığında yapılan toplantıya mahalle muhtarları, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar katıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen huzur toplantısında Müdür Hasan Tuğan, ilçede kurulması planlanan Mobesse sistemi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlk etapta 57 sabit ve 23 hareketli kamera olacak şekilde sistem çalışmalarının sürdüğünü anlatan Tuğan, projelendirme aşamasının yılbaşından sonra ağırlık kazanacağını belirtti.
Vatandaşların özellikle şehir içinde park konusunda yaşanan sıkıntıları olduğunu ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Tuğan, kanunlarca belirlenmiş yerlerde yapılan ihlallerin 155 Polis İmdat hattına bildirilmesi halinde gerekli cezai işlemin yapılacağını, yaşanan sıkıntıların ancak yeni otopark yapılarak çözülebileceğini vurguladı.
Tuğan, muhtarlardan mahallelerindeki asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili de bilgi aldı. Sorunlarını ve sıkıntılarını dile getiren muhtarlar, özellikle okul önlerinde ve çevresinde polis denetimlerinin arttırılarak güvenliğin sağlanmasını istediler.
'Mernis' sistemine geçildikten sonra vatandaşların nüfus müdürlüklerine giderek kayıt yaptığını, yapılan kayıtların muhtarlıklarda görülmediği için vatandaşlarla ve güvenlik konularında çok büyük sorunlar yaşadıklarını bildiren Muhtarlar, ayrıca postaların gecikmesinden dolayı tebligatlarda da sıkıntı yaşadıklarını da belirttiler.
Toplantı karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.
(HE-ERG-Y)

06.12.2012 17:10:42 TSI

Editör: Wan Haber