Aliağa Ticaret Odası (ALTO), ekmek üretici ve satıcılarını kapsayan 'Genel Hijyen Eğitimi' çalışması düzenlendi. ALTO üyeleriyle bölgedeki fırınlarında ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlar, ayrıca fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki kişilere hijyen eğitimi aldırdı.
ALTO seminer salonunda gerçekleştirilen eğitim faaliyetine 71 kişi katıldı. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları Utku Şen ve Rukiye Sabancı tarafından verilen eğitimde, ekmeğin çeşitlerinden içeriğinde bulunması gereken ürün ve katkı oranlarına, çalışanların kılık kıyafetinden fırında aranan çalışma ve temizlik şartlarına kadar pek çok konuda bilgi aktarıldı.
Dört saat süren eğitim sonucunda katılımcıların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onaylı sertifika alacağını belirten ALTO Başkanı Adnan Saka, şöyle konuştu: "Aliağa'da ekmeklerin üretimi, dağıtımı ve satışı konusunda oluşabilecek sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması için düzenlenen ve kanun zorunluluğu olan bu eğitimleri düzenleyerek, Oda olarak üyelerimiz başta Aliağa için sorumluluğumuzu yerine getirdiğimize inanıyoruz. Aliağa'da yaşayanların daha sağlıklı şartlarda hizmet alması için katılımlarını esirgemeyen esnafımıza da ayrıca teşekkür ederim."
Aliağa'ya ekonomik faaliyetler başta olmak üzere sosyal konularda da hizmet vermeye devam edeceklerinin sözlerine ekleyen Başkan Saka, amaçlarının sosyal ve ekonomik anlamda daha yaşanılır bir Aliağa'ya ulaşmak olduğunu söyledi.
(HE-ERG-Y)

06.02.2013 13:34:34 TSI

Editör: Wan Haber