Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Garanti Bankası ile kredi protokolü imzaladı. Garanti Bankası Aliağa Şube Müdürü Murat Şenol, imzaladıkları protokolle oda üyelerine uygun vade ve faiz oranlarıyla kredi verileceğini söyledi.
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı işletmelerin Garanti Bankası'nın kredi paketlerinden ve yenilikçi ürünlerinden uygun koşullarla faydalanabileceklerini açıklayan Şenol, anlaşma kapsamında, oda üyesi KOBİ'lere 50 bin TL'ye kadar, 36 ay vade seçeneğiyle sunulan kredi imkanından kadın girişimciler ile işini yeni kuran KOBİ'lerin daha uygun koşullarda faydalanabileceğini belirtti .
Ekonominin motoru olarak tabir edilen KOBİ'lere verilen desteğin önemine vurgu yapan Şenol, "Özellikle bu dönemde piyasanın faiz oranlarının son derece düşük olduğu bir zaman da firmaların 6 ay ödemesiz taksitli kredi kullanmaları mali yapıları açısından çok faydalı olacaktır" dedi.
Aliağa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren de, dönem dönem bütün bankaların esnafın lehine olan ürünlerini değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Normal şartlarda 36 ay vadeli krediyi her yerde kullanabilirsiniz. Ancak bu girişimin avantajı 6 ay ötelemeli, düşük faizli tüm esnaf ve sanatkarımızın kullanabileceği bir kredi sistemi olmasıdır. Bunu yanında birde kadın girişimcilere ait kredi var. Faizi daha da düşük olmak şartıyla 60 ay vade sunuluyor. Ticareti iyi bir şekilde yapabilecek, sanatını yansıtabilecek bayanlarımız geri planda kalıyordu bunları da teşvik etmek gerekiyordu. Biz bu girişimi olumlu ve yerinde buluyoruz."
Banka ile yapılan 8 maddelik protokol ile, kredi çekmek isteyenlere oda olarak referans olacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Ekren, "Bu anlaşmanın Aliağa Esnaf Ve Sanatkarına hayırlı olmasını diliyoruz. Bu süreçte 6 ay ötelemeli bir kredinin iyi bir esnaf ve ticaret erbabına çok büyük avantaj olacağını düşünüyorum" diyerek, Garanti Bankası yetkilerine teşekkür etti.
(HE-ERG-Y)

08.02.2013 13:16:42 TSI

Editör: Wan Haber