Aliağa'da, Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Siteler Mahallesi'nin altyapı sorununu gidermeye yönelik eşgüdümlü çalışması devam ediyor.
Çalışma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından içme suyu şebekesi yenileme işi tüm hızıyla sürerken, aynı bölgede Aliağa Belediyesi de yol ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor. Bozuk yolları düzelten, imar planlarında yer alan yolları açan, ayrıca bu yolların kaldırımlarını yapan Aliağa Belediyesi binaların hızla bir bir yükseldiği bölgede yapılaşma tamamlanmadan altyapısı sorunsuz bir mahalle hedefliyor. Bölgede yolların asfaltlanması için su şebekesi yenileme işinin bitirilmesi bekleniyor. Siteler Mahallesi'nin ardından diğer mahallelerde su şebekelerini yenileyecek olan İZSU Aliağa'da 54 kilometrelik braşman hattı (şebeke ile ev arasındaki hat) ile 165 kilometrelik iletim ve terfi şebekesi döşeyecek.

"UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ, MAHALLENİN ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ"
Siteler Mahallesi'nde yapılaşmanın hızla devam etiğini, Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma yürüterek mahallede yapılaşma tamamlanmadan altyapı sorununu çözeceklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aynı bölgede yaptığımız yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle, içme suyu şebekesinin yenileme inşaatına Siteler Mahallesi'nden başlamasına karar verdik. Şu anda içme suyu şebekesi yenilenme işi sorunsuz bir şekilde belirlenen takvim dahilinde büyük bir hızla devam ediyor. Biz bu bölgedeki yol ve kaldırım çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Yolların asfaltlanması için içme suyu inşaatının bitmesini bekliyoruz. Şebekenin yenilenmesinin ardından yollar asfaltlanacak. Büyükşehir belediyemiz ile uyumlu çalışmamızın sonucu bölgede yapılaşma tamamlanmadan altyapı sorununu çözmüş olacağız. Siteler Mahallesi'nin ardından aynı çalışmayı diğer mahallelerde de yapacağız" dedi.

İZSU'DAN ALİAĞA'YA 25 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yaklaşık 2 ay önce kentin içme suyu şebeke yenileme işine başlayan İZSU'nun, 2007 ile 2012 yılları arasında Aliağa'da gerçekleştirdiği yatırım tutarı 25 milyon 582 bin liraya ulaştı. Bu yatırımlardan bazıları şöyle:3 milyon liralık yatırımla 58 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi yenilendi. Hacıömerli Köyü'ne yeni şebeke döşendi. 7 milyon 154 bin liralık yatırımla ilçenin en önemli alt yapı sorunu çözülerek arıtma tesisi kuruldu. 6 adet yeni su kuyusu açıldı, mevcut kuyulara motopomp ve elektrik temin edildi. Bozköy, Şehit Kemal Köyü, Samurlu köyüne arsenik arıtım ünitesi kuruldu. Helvacı'ya 1 milyon 340 bin liralık yatırımla yeni şebeke döşendi. 1 milyon 942 bin liralık yatırımla dere yatakları düzenlendi. Çıtak, Güzelhisar, Çakmaklı ve Karakuzu köylerine 610 bin liralık yatırımla 27 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeniyor.
(HE-ERG-Y)

03.01.2013 13:12:37 TSI

Editör: Wan Haber