Aliağa Belediyesi ile İŞKUR arasında yapılan protokol ile hayata geçen ve belediye bünyesinde faaliyet gösteren Aliağa hizmet noktası, hafta içi mesai saatleri içinde sorunlara çare üretiyor. İlk kayıt, işsizlik maaşı başvurusu ve kişi bilgilerinin güncellenmesinin yapılabildiği İŞKUR Aliağa izmet noktasından 2.5 yılda 5 bin 708 kişi yararlandı.
Konuya ilişkin açıklamasında, alışılagelmiş belediyecilik hizmetlerinin yanında, kentte yaşayan her yurttaşın hayatını kolaylaştırmak, sorunlarına çözüm bulmak gibi görevleri olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, şöyle konuştu, "2010 yılı Mart ayında Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokol ile yurttaşlarımıza önemli bir hizmet sunmaya başladık. İmzaladığımız protokol çerçevesinde; iş arayanların kaydını alabiliyor ve bilgilerini güncelleyebiliyoruz. Ayrıca iş arayanların profiline uygun açık işleri ve işyerlerini sorgulayabiliyor, işsizlik sigortası başvurusunu alabiliyor, ödeme planını sorgulayabiliyor ve mesleki eğitim kurslarına başvuru yapmasını sağlıyoruz. Yurttaşlarımızın İzmir'e gitmesine gerek kalmadan İŞKUR'la ilgili işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.
İŞKUR'la ilgili verilen hizmetlerin yanı sıra, aynı noktada CV bankası oluşturarak sanayi kuruluşlarının talepleri doğrultusunda işgücü ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Oğuz, "CV bankamız vasıtasıyla sanayi kuruluşlarının istediği özelliklerde elemanları ilgili kuruluşlara yönlendiriyoruz. İlçemiz sanayi kenti olmasına rağmen, yetişmiş ara eleman olmaması en önemli sorun. Bu sorunu da kurum ve kuruluşlarla birlikte düzenlediğimiz mesleki eğitim ve sertifika programlarıyla aşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Aliağa Belediyesi hizmet binasının zemin katında, Halk Danışma Merkezi bünyesinde hizmet veren İŞKUR Aliağa hizmet noktasından bugüne kadar 2 bin 703 kişi kaydını kaptırdı. Bin 797 kişi işsizlik maaşı başvurusunda bulundu. Bin 208 kişi de bilgilerini güncellemek için başvurdu. 2.5 yıllık süreçte toplam 5 bin 708 kişiye hizmet verildi. Ayrıca, bu dönemde sanayi kuruluşlarından gelen eleman talepleri doğrultusunda oluşturulan CV bankası aracılığı ile de, yaklaşık 950 kişinin sanayi kuruluşlarına yönlendirildiği bildirildi.
(HE-ERG-Y)

08.12.2012 11:21:21 TSI

Editör: Wan Haber