Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ni (EÜAŞ) ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Başkan Saka, Aliağa'da enerji yatırımlarının çok hız kazandığını ve yapılacak yatırımlarla çok kısa süre içinde 6 bin megavat üretim yapılacağını söyledi.
Yatırımların tamamlanmasıyla İstanbul'un Avrupa yakasının ihtiyacı kadar enerji üretiminin yapılacağı Aliağa'da, yatırımların planlı ve eğitim sektörü ile eşgüdümlü ilerlemesi gerektiğini anlatan Başkan Saka, EÜAŞ'ı ziyaret ederek bölge hakkında güncel ve detaylı bilgilere ulaştıklarını belirtti. Saka şunları söyledi: "Ağır sanayi ve enerji bölgesi Aliağa bugün başta limanları, demir çelik ve kimya sektörü olmak üzere sanayi yapısı ile İzmir'in en önde gelen ilçesi olduğu gibi ülke ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Böyle sanayi yapısının var olduğu bir yerde enerji sektörünün gelişmesi de kaçınılmaz bir durum olarak karşımızda duruyor. Nitekim Aliağa'nın gelişim sürecine baktığımız zaman bugün EÜAŞ'tan aldığımız bilgiler doğrultusunda 3 bin 500 megavatın üzerinde bir üretim yapıldığını görüyoruz. Yatırımları devam eden firmaların üretecekleri enerji dikkate alındığı zaman kısa süre içinde 6 bin megavatlık bir üretim söz konusu olacak. Enerji yatırımlarının hızlı olduğu bu süreçte EÜAŞ ile yapmış olduğumuz ziyarette insan kaynağı konusunda planlı hareket etmemiz ve yatırımların çevre sağlığını gözeterek yapılması gerektiğini söyledik."
EÜAŞ İşletme Müdürü Lütfi Coşkun da, ALTO'nun bölgeye olan ilgisinin dikkat çekici bulduklarını belirterek, "Biz uzun bir çalışma sonunda Aliağa'daki enerji üretimlerini, taleplerini ve kullanım miktarlarını derleyerek bir veritabanı oluşturuyoruz. Gördük ki Aliağa'da potansiyel oldukça yüksek. Yeni yatırımlarla Aliağa ülkenin beklide en önemli enerji merkezi haline gelecek. Peki bu süreç nasıl yönetilmeli, insan kaynağı nasıl sağlanmalı, yeni teknolojiler nasıl transfer edilmeli diye düşündük. Eğitim konusu başta olmak üzere projelerimiz var. Bu projelerde Aliağa Ticaret Odası ile birlikte hareket ederek etkili sonuçlar elde etmeye çalışacağız. Planlamanın doğru yapılması ve yatırımların çevreyi koruması konularında da ortak girişimlerimiz olacak" dedi.
(HE-ERG-Y)

08.02.2013 12:23:27 TSI

Editör: Wan Haber