Aliağa Belediyesi'nin tam donanımlı hasta nakil ambulans hizmeti kentte önemli bir boşluğu dolduruyor. Aliağa Belediyesi'nin birçok sosyal projesinin yanında sağlık alanındaki sosyal projesi olan Ambulans hizmeti acil olmayan ancak ambulansla nakli mümkün olan hastalar için hizmet veriyor. Evden hastaneye, hastaneden bir başkan hastaneye ya da hastaneden eve diyaliz, doğum ve ameliyat sonrası ya da yatalak hastaların naklini sağlayarak ihtiyaç sahiplerini istedikleri noktaya konforlu bir şekilde ulaştırıyor.
Yaklaşık iki yıl önce alınarak hizmet vermeye başlayan hasta nakil ambulansı Aliağa Belediyesi Tabipliği bünyesinde hizmet veriyor. Ekonomik düzeyi iyi olmayanlar için muhtarlıktan alınacak bir belge karşılığında ücretsiz hizmet veren tam donanımlı ambulans ile hasta nakli sırasında hastalara acil tıp teknisyeni refakat ediyor.
Hasta naklinin yanında sağlık personeliyle ilkyardım tedbiri alarak, sportif müsabakalarda, resmi törenlerde ve sosyal faaliyetlerde de hizmet veren Aliağa Belediyesi ambulansı, 112 acil ambulansının bloke edilmesini de engelliyor. Ambulansla birlikte hasta nakli, sportif ve sosyal faaliyete görev yapan Aliağa Belediyesi sağlık personeli ayrıca evinde tedavi görmekte olan hastaların tedavi ve pansumanlarına da yardımcı oluyor.

"YURTTAŞLARIMIZ BU HİZMETİMİZDEN SON DERECE MEMNUN"
Göreve geldiklerinden bu yana standart belediyecilik hizmetlerinin yanında hiçbir kesimi göz ardı etmeden kentteki herkesin sorununa çözüm üretmek için çalıştıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Eksikliğini hissettiğimiz ambulansımız 2 yıldır ihtiyaç duyan yurttaşlarımıza hizmet veriyor. Tam donanımlı ambulansımız acil olmayan ancak ambulansla nakli mümkün olan hastalarımızı dilekleri noktadan bir başka nokta naklediyor. Personelimiz özveriyle, güler yüzlü hizmet veriyor, hastalara yardımcı oluyor. Birçok hizmetimizden olduğu gibi yurttaşlarımız bu hizmetimizden son derece memnun." dedi.
Aliağa Belediyesi'nin tam donanımlı hasta nakil ambulansından randevu sistemi ile yararlanmak mümkün. Aliağa Belediyesi'nin 616 1980 (167) veya 530 967 1377 numaralı telefon aracılığı ile ambulans nakli için bilgi veya randevu alınabiliyor. Taşınması uygun görülen hastalar hasta nakil ambulansı ile nakledilmesi gereken adrese sağlıklı bir şekilde ulaştırılıyor.
(HE-ERG-Y)

16.01.2013 13:39:34 TSI

Editör: Wan Haber