Aliağa Belediyesi'nin 4 yıllık icraatı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütü'ne anlatıldı. 2009-2013 yılları arası yaklaşık 4 yıllık süreci kapsayan icraatların sunumu, Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bavray tarafından slayt gösterimi eşliğinde yapıldı.
Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un 'Belediye başkanları toplantısı' nedeniyle şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı toplantı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binası'nda gerçekleşti. Yapılan toplantıya Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ilçe yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri kadın ve gençlik kolları başkanı ve yöneticilerinin yanı sıra CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri Züleyha Bingöl ve Mustafa Sevinç de katıldı.
4 yıllık süreçte kenti her anlamda ileri taşımak, daha çağdaş ve daha yaşanılabilir olması için çalıştıklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, göreve yeni başladıklarında çok zorlandıklarını belirterek, şöyle konuştu: "2009 yılının Mart seçimlerinden sonra göreve geldiğimizde bilanço hiç hoş değildi. Kasamızda sadece 5 Bin lira para vardı. Yaklaşık 14 milyon lira Aliağa'dan, 3 milyon lira da Helvacı'dan olmak üzere toplam 17 milyon liraya yakın bir borç yükü aldık. İller Bankası'ndan ise hiç para gelmiyordu. Bunun nedenini araştırdığımızda İller Bankası genel müdürlüğü ve bölge müdürlüğü ile yaptığım görüşmede bu durumu dile getirdiğimde, bize gelecek payın yüzde 40'nda fazla kesinti olamaz, nasıl yüzde yüzü, tamamı kesilir? diye sorduğumda, zamanında kendilerine 'Aliağa Belediyesi olarak bizim İller Bankası'ndan gelecek paraya ihtiyacımız yok. Elektrik tüketim vergisinden alacağız pay ve kapalı pazar yeri tezgâh satışlarından elde edeceğimiz gelirler bize yeter' demişler ve 2014 yılına kadar olan tüm krediyi kullandırtmışlar. Ayrıca 29 Mart 2009'a kadar da pazaryeri tezgah satışlarından 4 milyon 437 Bin lira gelir elde edilmiş. Bizim ise 4 yıllık süreçte bugüne kadar tahsilatımız sadece 1 milyon 115 Bin lira. Yani kredi çekerken gösterdikleri kaynağın da yüzde 80'ni tezgâhları uzun süreli satmak suretiyle tahsil ederek bize gelir bırakmamışlar. Bu süreçte yaşadığımız bir başka olumsuzluk da 2009 yılında elektrik tüketim vergisi payı bakanlar kurulu kararı ile kesildi, bir kuruş alamadık. 1 milyon 800 bin liralık cari gideri olan belediyeyi 9 aylık süreçte belli bir noktada tuttuk. Böylesi zorlu bir süreci çok fazla sıkıntı yaşamadan atlattık. Partili meclis üyelerimizin de çok önemli katkıları oldu, her zaman destek olduklar, çözüm önerileri getirdiler."

"ÖRNEK BELEDİYE OLDUK"
Yapılan hizmetleri 3 saate yakın süren sunumunda tek tek anlatan Başkan Yardımcısı Bayrav, kendilerine kalan borcun yarısına yakın bölümü olan 8 milyon 909 bin 722 lirasını ödediklerini belirtti. Aliağa Belediyesi'nin 4 yılda çok önemli projeleri hayata geçirdiğine dikkat çeken Bayrav, "Küçük Sanayi Sitesi'nin 11 yıllık çilesini çözdük. Sahil bandımızı yeniledik. Değirmendere ıslahını gerçekleştirdik. Merkez Camii Restore ettik. Güzelhisar caddesini yeniledik. 4 yıllık süreçte 200 bin metrekare yeni yol açtık. 81 bin 300 metrekare sıcak asfalt, 308 bin 700 metrekare satıh kaplama, 320 bin 740 metrekare stabilize yol yaptık. 132 bin 300 metrekare parke taşı, 71 bin metre bordür döşedik. 20 adet park yaptık. İlçedeki tüm okullara yardım yaptık, ALBEM ile hem Aliağa'da hem de Helvacı'da öğrencilerimizi ücretsiz olarak lise ve üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Öğrenci misafirhanemiz ile öğrencilerimizin barınmasını sağlıyoruz. Sosyal market ile ihtiyaç sahibi olmayandan olanlara köprü oluyoruz. Sosyal kültürel etkinliklerimizle engellilere yönelik projelerimizle örnek belediye olduk" dedi.

YAPILACAKLAR
Devam eden ve yapılacak projelerle ilgili de bilgi veren Bayrav, "İçme suyu şebeke inşaatımız sürüyor. Aslında seçim dönemi de devam edeceği için riskli bir durum. Ancak bu yatırım kentimiz için acil bir ihtiyaç, siyasi kaygıları bir yana bırakmak durumundayız, hatlarımız çok eski sık sık kesintiler oluyor. İçme suyu tamamlanan bölgelerin hemen üst yapıları yapılacak" diye konuştu.
Yeni Mahalle'ye yapılacak olan düğün salonunun 13 Şubat'ta spor salonun ise 15 Şubat'ta ihalesi yapılacağını sözlerine ekleyen Bayrav, "Belediyemizin akaryakıt istasyonu yanına yapılacak olan yeni itfaiye binası için bu ay içerisinde, Kurtuluş Mahallesi Kültür Merkezi Cem Evi için de çok kısa süre içinde ihaleye çıkılacak. Sebastiano Lagona ve Onat Kutlar Caddesi yenilenecek. Sahil Bandı'na ahşap iskele yapacağız. Samurlu Köyü'nün Vali Kazım Paşa İlk Mektebi'ni restore edeceğiz." diyerek,Avcı Ramadan bölgesi için tahsis çalışmalarının da sürdüğünü ve Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde birlikte birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bayrav'dan sonra söz alan, il genel ve belediye meclis üyeleri de görüş ve önerilerini paylaştı. Başkan Yardımcısı Bayrav daha sonra gelen soruları yanıtladı.
Yapılan çalışmaların partililere en ince ayrıntısına kadar anlatılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da, şunları söyledi: "Yapılan sunum ve bilgilendirme özellikle 'duymadım', 'bilmiyordum' gibi gerekçeleri ortadan kaldıracak, partililerimizin belediyemizin yaptığı hizmetleri halkımıza çok daha iyi anlatmasına yardımcı olacaktır. Yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak olan çok önemeli projeler, icraatlar var. Bu bilgiler kadın ve gençlik kollarıyla, ilçe yöneticileriyle, belediye ve il genel meclis üyeleriyle, her an sokakta olan patimizin işini çok daha kolaylaştıracaktır. CHP'li belediyenin yaptığı hizmeti önce her CHP'linin çok iyi bilmesi sonra da çevresine çok iyi anlatması gerekir. Özellikle seçilmişlerin yapılan hizmetleri ve çalışmaları en yakın çevresinden başlamak üzere kentin en ücra noktasında yaşayan yurttaşlara kadar yediden yetmişe herkese anlatması boynunun borcudur."
Oğuzhan, sunumu için Başkan Yardımcısı Bayrav ve emeği geçenlere çok teşekkür etti.
(HE-ERG-Y)

09.02.2013 10:56:39 TSI

Editör: Wan Haber