24 Ocak 1993 tarihinde suikast sonucu katledilen gazeteci, yazar ve Türkiye'nin en önemli aydınlarından Uğur Mumcu başta olmak üzere, suikastlar sonucu yaşamını yitiren tüm aydınların anıldığı "Adalet ve Demokrasi Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Aliağa Belediyesi Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma Etkinliği düzenliyor.
Aliağa Belediyesi'nin etkinliği 23 Ocak Çarşamba günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşecek. Saat 19.30'da başlayacak etkinlik, Uğur Mumcu'nun yazılarıyla hazırlanmış terörün yakın geçmiş tarihçesini anlatan "İz Sürerken" belgesel film gösterimi ile başlayacak. Ardından gerçekleşecek söyleşide, Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu "Uğur Mumcu'nun izinde Rabıta'nın Zabıtası" konulu söyleşiyi gerçekleştirecek. Işık Kansu söyleşisinin ardından gazeteci-yazar, siyasetçi ve akademisyen Uluç Gürkan "Türkiye'yi Değiştirmek" konulu söyleşide konuşmacı olarak yer alacak.

"MUMCU'YU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"
Türkiye'de araştırmacı gazeteciliği başlatan isim olan ve haksızlıkları, hukuksuzlukları dile getirmek için yılmadan kalemini karanlık güçlere karşı kullanan ve bu uğurda canını veren gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu rahmet ve özlemle andığını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "23 Ocak Çarşamba günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde düzenleyeceğimiz etkinlikte başta Uğur Mumcu olmak üzere ülkemizin aydınlanması için çalışan ve karanlık güçlerin suikastlarına kurban giden aydınlarımızı bir kez daha anacağız. Bir kez daha Mumcu'nun fikirlerini gelecek kuşaklara anlatacağız, aktaracağız. Mumcu'yu hiçbir zaman unutmayacağız. Etkinliğimize tüm yurttaşlarımız davetlidir" dedi.
(HE-ERG-Y)

21.01.2013 11:02:41 TSI

Editör: Wan Haber