Bu sezon Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nde (Satranç 1. Lig) mücadele edecek Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü çalışmalarına devam ediyor. İlk kez mücadele edeceği Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nde ses getirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi 7 oyuncu transfer etti.
Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'ndeki tek İzmir temsilcisi Aliağa Belediyesi, Ukraynalı garnd master İlya Nizik, Gürcistanlı grand master satranççılar Tornike Sanikidze ve Davıt Jojua ile 9 kez Türkiye bayanlar şampiyonu bayan grand master Betül Cemre Yıldız, 20 yaş altı 3 defa Türkiye bayanlar şampiyonu bayan fide master Selen Sop ayrıca Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan'ı transfer etti.

SÖZLEŞME İMZALADILAR
Aliağa Belediyesi Spor Kulübü'nde yapılan imza töreninde yeni transferler Betül Cemre Yıldız, Selen Sop, Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan ile geçtiğimiz yıl da Aliağa Belediyesi forması giyen Sati Emre Güner, Uğur Yaşar, Serkan Soysal, Ozan Cingöz, Ecem Özaltun, Kıvanç Karaoğlan ve Serhat Orkhun Yağlı Aliağaspor Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Ayyıldız'ında yer aldığı törende kendilerini bir yılığına Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü'ne bağlayan sözleşmeyi imzaladı.
Aliağaspor Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Ayyıldız yaptığı açıklamada; "Takımımız geçtiğimiz yıl büyük bir başarı göstererek birinci lige çıktı. Çok önemli kulüplerin yer aldığı ligde, bizi zorlu bir sezon bekliyor. Çok tecrübeli oyuncuları bulunan kulüplerin yer aldığı ligde başarılı olmak ve uzun yıllar yer almak istiyoruz. Bu doğrultuda takımımızı güçlendiren yeni transferler yaptık, ayrıca geçen yıl bizi birinci lige taşıyan oyuncularımızla sözleşme yeniledik" dedi.

TARİHİ BAŞARI GEÇEN YIL GELDİ.
Son birkaç yıldır oldukça başarılı sonuçlar alan Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü geçtiğimiz yıl Konya'da yapılan 2012 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda ilk 3'e girerek Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'ne (Satranç 1. Lig) yükseldi. 35 il ve Kıbrıs'tan toplam 1064 sporcunun katıldığı ve 77 takımın mücadele ettiği şampiyonada büyük bir başarı gösteren Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü tarihinde ilk kez satranç birinci ligine yükseldi. Aliağa Belediyesi Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nde tek İzmir temsilcisi olarak mücadele edecek.
(HE-ERG-Y)

28.01.2013 11:45:27 TSI

Editör: Wan Haber