Aliağa Belediyesi Çocuk Evi'nde yarıyıl mutluluğu yaşandı. Çocuk Evi'nde eğitim öğretim gören çocuklar anne ve babalarının da katıldığı törende 1. Dönem gelişim raporlarını aldılar.
4, 5 ve 6 yaşında toplam 97 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Çocuk Evi'nin öğrencileri, gelişim raporunu almadan önce anne ve babalarına küçük bir gösteri yaparak hünerlerini ortaya koydular.
Öncelikle çalışan anne ve babaların çocuklarının eğitim öğretim gördüğü evin her yaş grubu öğrencileri için, farklı günlerde gelişim raporu alma heyecanı ve mutluluğu yaşadı. Anne ve babalarının karşısında ilk sınavlarına çıkan minikler hem öğretmenlerinden, hem de velilerden tam not aldı. Türkçe ve İngilizce şarkılar söyleyerek dans eden minikler, eğlenerek yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadılar.
Dans, şarkı ve gösterileriyle anne ve babalarını biraz duygulandıran, biraz da tebessüm ettiren minikler, tören sonrası öğretmenlerinden aldıkları gelişim raporlarını meraklı gözlerle inceleyerek objektiflere poz verdiler

TATİLDE DE EĞİTİME DEVAM
Eylül ayından bugüne kadar verilen eğitim öğretim doğrultusunda öğrencilere okul öncesi eğitim kurumlarınca verilen gelişim raporu verdiklerini belirten Aliağa Belediyesi Çocuk Evi Müdürü Necla Evren, "Öğrencilerimize elde ettikleri kazanımlar doğrultusunda, bilişsel gelişim, duygusal ve sosyal gelişim, dil gelişimi ve özbakım becerileri ile psikomotor gelişim değerlendirmeleri doğrultusunda gelişim raporu verdik. Öğrencilerimizin bu mutluluğuna velilerimizi de dahil ettik. Velilerimiz programımıza bir hayli ilgi gösterdi ve memnuniyetlerini ifade ettiler" dedi.
Evren, okulun 15 tatilde de eğitim öğretime devam edeceğini belirterek, "Öğrenci velileri çalıştıkları için eğitim öğretime devam edeceğiz. Sadece anne babası öğretmen ya da bu süreçte izinli olan velilerin öğrencileri dilerse tatil yapabiliyor" diye konuştu.

"EĞİTİMLE İLGİLİ HASSASİYETLERİMİZ BİLİNİYOR"
Eğitimle ilgili hassasiyetlerini her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz hem belediye çocuk evinde, hem de ilçedeki okullardaki öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim öğretim görmesi için yoğun caba harcadıklarını ifade etti. Başkan Oğuz, "Göreve gelir gelmez kentinizdeki öğrencilerimizin barınma sorunu çözdük. Kent merkezi ve Helvacı da eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için dar gelirli ailelerin ücretsiz eğitim alabilmesi için ALBEM projemizi hayata geçirdik. İlçemizdeki okullarımıza her zaman destek oluyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çocuk evimize gözümüz gibi bakıyoruz. Eğitimle ilgili hassasiyetlerimiz, yaptığımız katkılar ve çalışmalar ortada. Eğitimle ilgili üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya her zaman hazırız" dedi.
Başkan Oğuz, yarıyıl tatili nedeniyle de tüm öğrenci, öğretmen, idareci ve eğitim çalışanlarına iyi tatiller diledi.
(HE-ERG-Y)

26.01.2013 10:42:45 TSI

Editör: Wan Haber