Aliağa Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte genişleyen hizmet alanına daha hızlı ve etkin hizmet götürebilmek için 12 araç ve iş makinesi ile hizmet filosunu güçlendirecek.
Toplu ulaşım aracından yol süpürme aracına, ekskavatörden dozere çeşitli alanlarla hizmet verecek 12 aracın alımı Şubat ayı olağan meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un başkanlık ettiği Meclis Toplantısı'nda ilgili karar oy çokluğu kabul edildi. Araç alımlarının gerçekleşmesi ve ilgili prosedürlerin yürütülmesi için Başkan Oğuz'a yetki verildi.
Çıkarılan Bütünşehir Yasası ile birlikte ilçe mülki sınırları içinde yer alan tüm yerleşimlerin hizmetinden sorumlu olacaklarını belirten Başkan Oğuz; "Yeni Şakran ve tüm köyler mahalle statüsüne dönüştürüleceği için tarafımızdan hizmet götürülecek. Hizmet alanımız bir hayli genişleyecek. Hem genişleyecek hizmet alanımıza hızlı ve çabuk hizmet götürmek, hem eskiyen araçlarımızı yenilemek, hem de kiralık olarak kullandığımız iş makineleri yerine araç ve iş makinesi alacağız. Bu şekilde ilçemizin her noktasına çok daha hızlı ve etkin bir şekilde hizmet götürme imkânımız olacak" dedi.
Aliağa Belediyesi'nin alacağı araçların şunlar olduğu bildirildi: 2 adet toplu ulaşım aracı, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet çöp aracı, 1 adet teleskopik bom sepet aracı, 1 adet mini-kazıcı-yükleyici iş makinesi kırıcı ekipman, 1 adet 20 tonluk lastik tekerlekli ekskavatör, 1 adet 28 tonluk dozer, 2 adet çift kabin kamyonet, 4 adet hafif ticari araç.

EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ'NİN TARİHİ BELİRLENDİ
Tüm meclis üyelerinin katıldığı Şubat ayı meclis toplantısında 23. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri'nin tarihi de belirlendi. 23. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri'nin 30 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi oybirliği ile kabul edildi. Ayrıca 4. Aliağa Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği'nin de 22-23-24 Nisan 2013 tarihlerinde yapılmasına da oybirliği ile karar verildi.

VAN'DA YAPILACAK OKULA MADDİ YARDIM
Şubat ayı meclis gündem maddelerinden biri de Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlı Köyü'nde yıkılan ilköğretim okulunun yerine yapılacak okul için maddi yardımda bulunulması konusuydu. Aliağa Belediyesi'nin üyesi olduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda, adı "Kıyı Ege Belediyeler Birliği" olacak okula, Aliağa Belediyesi'nin 45 bin TL maddi yardım yapması ve yapılacak olan nakdi yardımın İller Bankası payından mahsup edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
(HE-ERG-Y)

06.02.2013 12:54:46 TSI

Editör: Wan Haber