Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde AK Parti Kapaklı Teşkilat Başkanı Ali Osman Orhan, göreve geldikleri günden bugüne kadar geçen sürede yapılan çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
2010 yılından yapılan referandumdan önce göreve başladığını kaydeden Ali Osman Orhan, "Göreve geldiğimde yaklaşık 2 bin civarında olan üye sayımız bugün itibariyle 5 bini geçmiş durumdadır. 2 yıllık süre zarfında yaptığımız çalışmalarda Demokrat Parti belediye meclis üyelerini, Demokrat Parti Kapaklı Teşkilat Başkanı, önceki dönemlerde Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin ile çok sayıda vatandaşımızı partimize katmayı başardık" diye konuştu.
Göreve geldiği andan itibaren teşkilatı açık tutarak herkesin partiye gelmesini amaç edindiğini ifade eden Ali Osman Orhan, "Açık tuttuğumuz teşkilatımızda sürekli olarak bir çalışanımız oldu. Güzel bir yönetim oluşturduk ve referanduma hazırlandık. Referandumda yüzde 44 evet oyu çıktı. Ardından genel seçimler oldu. Genel seçimlerde Kapaklı'daki AK Parti oyu yüzde 45'e çıktı. Bu da mutlaka partimizin gücüdür, halkımızın bize olan inancıdır. Bu başarıyı yakalamamızda teşkilatımızın da çalışmalarını göz ardı edemeyiz" şeklinde konuştu.
Kapaklı AK Parti Teşkilatı adına bir dönem AK Trakya isimli gazete çıkardıklarını söyleyen Orhan şöyle devam etti: "Yapmış olduğumuz çalışmalarımızı halkımıza duyurabilmek adına böyle bir çalışmaya imza attık. Çalışmalarımızın yoğun olduğu dönemlerde 8-9 kez gazetemizi çıkardık. Gazetemizi en az 3 bin adet bastırarak gençlik kollarımız aracılığıyla dağıtımını gerçekleştirdik"
Kapaklı'da AK Parti'ye ilgilin her geçen gün arttığını kaydeden Ali Osman Orhan, yerel seçimler öncesinde partide kimsenin isminin ön plana çıkmasına müsaade etmeyeceklerine dikkat çekerek, "İsimler kendileri çalışarak kamuoyunda ön plana çıkabilirler ama teşkilat çatısı altında kimsenin ön plana çıkmasına müsaade etmiyoruz. Böyle bir durum olursa bu bizi parçalanma sürecine götürür. Teşkilatımızda yer alan herkes bizim için bir değerdir. Birisinin ismini verdiğimiz zaman diğerleri başka arayışlara kaçarlar. Herkese eşit mesafede olmalarını dile getiriyoruz" şeklinde konuştu.
Yerel seçimlerde ana hedeflerinin Büyükşehir'i AK Parti'ye kazandırmak olduğunu ifade eden Ali Osman Orhan, şöyle devam etti: "Hedef noktamız büyükşehir olduğu için yüzde Kapaklı'da 45 oy oranının üzerine çıkmamız gerekiyor. Kapaklı'da bizde olmayan bir belediye var. Büyükşehir Belediyesi'ni kazanamadığımızda durum şu anki durumdan farklı olmayacaktır. Büyükşehir'i mutlaka kazanmalıyız.''
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın AK Partiye geçmesi yönünde kendisine bir davetlerinin olmadığını kaydeden Ali Osman Orhan, "Kendisi AK Parti'ye geçmek istiyor. Bu süreçte İrfan Mandalı'yı AK Parti davet ediyormuş gibi söylemler kullanılıyor. Kendileri AK Parti'ye geçmek istediğini her seferinde beyan ediyor. AK Parti Kapaklı Teşkilatı olarak İrfan Mandalı'ya AK Parti'ye geçmesi yönünde bir davette bulunmadık'' dedi.
Orhan, Demokrat Parti'nden iki dönem belediye başkan adayı olan Mustafa Çetin'i AK Parti'ye katarak, seçimler öncesinde büyük bir hamle yaptıklarını kaydederek "Karşı taraf ta kendince bir hamle yapıyor. AK Parti Kapaklı'da belediye seçimlerini öyle ya da böyle alacak.'' İfadelerine yer verdi.
Büyükşehir yasasının ardından Kapaklı'ya bağlanan Karaağaç'ın Belde Teşkilatı ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Ali Osman Orhan, "Tüm çalışmalarımızı beraber yürütüyoruz. Her yerde sorunlar yaşanırken Kapaklı ile Karaağaç teşkilatları uyum içerisinde çalışıyor.
Yeni teşkilat binalarından da bahseden Ali Osman Orhan, sözü dernek ziyaretlerine getirdi. Çalışmalar kapsamında kıraathane ziyaretlerinden ziyade dernek ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Orhan, üye çalışmaları noktasında ev ziyaretlerinde de bulunduklarını ifade etti. Esenyurt Belediyesi'nin kendilerine geçici olarak tahsis ettiği araç ile üye kayıtlarını sürdürdüklerini ifade eden Orhan, "Hem ziyaretlerimizde hem de sokaklarda dolaşırken bizlere gösterilen ilgiden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ocak ayında Karaağaç teşkilatı ile birlikte 1000'in üzerinde üye kaydı yaptık. 'Kimse gelip de ben geldim, üye olacağım' demiyor. Bizler vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz'' Dedi.
Teşkilat içinde Kapaklı ve Karaağaç'ın artık bir bütün olduğunu kaydeden Ali Osman Orhan "Çok iyi bir geçiş yakalandı. Gençlik Kollarlı olarak Kapaklı ve Karaağaç güzel bir atmosfer yakaladılar. Buna bağlı olarak 25 Ocakta birlikte konferans gerçekleştirdiler. Bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edecekler.'' İfadelerine yer verdi.
Çerkezköy ve Kapaklı Teşkilatı'nın güçlü birer teşkilat olduğunu ifade eden Ali Osman Orhan "Milletvekillerimiz ve İl yönetimimiz bizlere güveniyorlar. Bunu da çeşitli ortamlarda dile getiriyorlar.'' Diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte İlçe ilan edilen Kapaklı'nın ilçe ilan edilmesinde büyük pay sahibi olduklarını söyleyen Orhan " İlçe olma çalışmaları çerçevesinde 'ilçe olmak istiyoruz' platformunu biz kurdurduk. İl başkanları ve vekillere sürekli teşkilat olarak baskı yaptık. Kapaklı'nın ilçe olmasında en büyük emek teşkilatımıza aittir. Ankara'ya yapılan ziyaretler, birçok girişimde bulunarak Kapaklı'nın ilçe olmasını sağladık.'' İfadelerine yer verdi.
Orhan, Tekirdağ'ın büyükşehir ilan edilmesinin ardından Kapaklı için yapılabilecek çalışmaları İl Başkanlığı'na sunduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Çalışmaların ilk meyvesi olarak da Kapaklı ve Karaağaç'a birer lise ve Kapaklı'ya sentetik çim saha yapılacak. Bunları da İl Başkanımız açıkladı. İl başkanımız ayrıca talep ettiklerimizin devamının geleceğini belirtti.''

18.02.2013 12:21:52 TSI

Editör: Wan Haber