Nazilli Ülkü Ocağı ortaöğretim masası seminer çalışmalarını sürdürüyor. Her hafta Pazar günü gerçekleştirilen seminerin bu haftaki konusu ise Ülkücü Şehit Ali Metin Tokdemir oldu.
Seminerin başında konuşmacı eğitimci-yazar Osman Girgin, Ali Metin Tokdemir ve tüm şehitler için yasin-i şerif okudu. Seminerde merhum Ali Metin Tokdemir'in otuz altı yıla neler sığdırdı ve nasıl yaşadı diyerek giren konuşmacı Girgin, Ülkücü Hareket'in dünü ve bugünündeki dava adamlarından örnekler vererek ülkücünün nasıl yaşaması gerektiğini vurguladı.
Ülkü Ocakları olarak kırk üç yıllık mazimize bakarak bile destanlar yazılabilir fakat biz, beş bin yıllık tarihimizi yaşayabilecek, yaşatabilecek ve tüm dünyaya gösterebilecek güç ve inançtayız diyen Eğitimci-Yazar Osman Girgin; "Bu gücü ve inancı töremizden ve dinimizden almaktayız. İşte Töre ve Dinimizin birleşmesinden bugün içinde olmak gurur duyduğumuz ülkümüz doğmuştur. Yaşamadıktan ve yaşatamadıktan sonra ülkücüyüm diye gezmenin kimseye faydası yoktur. Böyle dolaşanların nasıl anıldıkları ile Rahmetli Ali Metin Tokdemir'in nasıl anıldığının muhasebesini iyi yapmak gerekir. Davasıyla yatıp kalmayan, caddede, sokakta, okulda kısacası her yerde davası ve ülküsüyle beraber olmayan arkadaşlarımızdan başta kendisi olmak üzere kimse bir fayda beklemesin. Birer dava eri, ülkü neferi olduğunuzu düşünerek bugün rahmetli Ali Metin Tokdemir'in ardından şöyle seslenebiliyorum: 'Ardında bıraktığın davada binlerce Bozkurt Ali Metin Tokdemir olmak üzere yürümektedir. Gözün arkada kalmasın. Mekânın cennet olsun" ifadelerinin ardından konuşmasını tamamladı. Ülkücünün nasıl olması gerektiği ve yaşantısı üzerinde duran Girgin, seminerini soru cevap bölümüyle bitirdi.
(ÜÖ-MB-İK)

10.12.2012 16:29:37 TSI

Editör: Wan Haber