Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında arkadaşları tanık olarak dinlendi. Duruşmada tanıklardan Turhan Güler, "3 kişiydik. Fırat, Ben ve Ali İsmail. Fırat bizden ayrıldı daha sonra. Yunus Emre Caddesi üzerinde İsmail ile beraberdik. Işıklarda bir ara ayrıldık. O an olanlar oldu. Yarım saat sonra tekrar tramvay durağında Ali İsmail'i gördüm. Üzerinde kırmızı montu vardı. Yüzü falan darp edilmiş şekildeydi. Kanlar vardı. Polislerin kendisini dövdüğünü ve kafasına darbe aldığını söyledi. Bilinci yerinde değildi. Sürekli aynı şeyleri tekrarlıyordu. Hastaneye götürmeye çalıştım. Sürekli ‘neredeyiz, nereye gidiyoruz?' diye soruyordu.

EVİNE BIRAKTIM
Daha sonra Fırat, Ahmet ve Okan'ı da arayarak buluştuk. Birlikte hastaneye gittik daha sonra başka bir hastaneye sevk ettiler. Ali İsmail ambulansla gitti. Hastanede Ali İsmail'i beklemeye başladık. Hastanede sıra aldık, ortopedi servisinde adli vaka olduğu için ifade verilmesi gerektiğini ve ondan sonra muayeneye gelmesini söylediler. Daha sonra ben Ali İsmail'i evine bıraktım ben de eve döndüm"
 diyerek ifade verdi.

Tanık Fırat Köse, "Ben Ali İsmail'in ev arkadaşıyım. Yeni bir ev bakmıştık ve kira kontratı imzalayacaktık. Kontratı imzaladıktan sonra beraber evden çıktık. Çarşıya geldik. Oradaki gruplarla birlikte Yunus Emre Caddesi'ne ilerledik. Dersim olduğu için ben erken ayrıldım. Eve gittikten sonra Ali İsmail'i aradım. Benimle daha Önce konuşmadığı şekilde konuştu. Tersler şekilde konuşuyordu. Bir gariplik vardı. 5-10 dakika sonra Turhan aradı ve darp edildiğini söyledi. Evden çıktık ve Yenibağlar'da buluştuk. Gittiğimizde kaldırımda oturuyorlardı. İlk başta konuşmadı ama Turhan polisler ve sivillerin dövdüğünü söyledi. Üzerine gitmedik ve hastaneye gittik. Burada filmi çekildi, tomografi cihazı olmadığı için bizi başka bir hastaneye sevk ettiler. Yunus Emre Hastanesi'nde doktor bize Ali İsmail'in bir şey olmadığını ve iki güne geçeceğini söyledi.

DOKTOR DİNLENSİN DEDİ
Ali İsmail bize sınavlarına girip giremeyeceğini sordu. Doktor sınavlara kadar iyileşeceğini söyledi. Dişinde ve kolunda sıkıntılar vardı. Doktor, dinlenebilir deyince biz de Ali İsmail'i eve götürdük. Ali İsmail sızlanarak kalkmış bizden önce. Hastaneye götürme kararı aldık. İlk başta ifade vermesi gerektiği için karakola gittik, 3 karakola gittik. Daha sonra kendini kaybediyor. Hastaneye gidiyorlar ve Ali İsmail'in beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. Oradan da Tıp Fakültesine yönlendirdiler." 
diyerek olayı göz yaşları içinde anlattı.

Editör: Wan Haber