Ali İsmail Korkmaz davasının 6. duruşması görülmeye başlandı. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınan davanın duruşmasına, müebbet hapis cezası ile yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın katılmaması nedeniyle mahkeme başkanı kararın verilemeyeceğini söyledi. 

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında aralarında polislerin de bulunduğu bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz davasının 6. duruşması, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Korkmaz davası, "güvenlik" gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınmıştı. Dava nedeniyle polisin, adliye çevresinde geniş önlem aldığı görülürken, adliyeye giden yollar da araç trafiğine kapatıldı. Adliyeye gelen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, polis noktasında kısa süre bekletildi. Aile ve beraberindekiler polis müdürünün gelmesiyle içeri alındı. Mahkeme salonunda Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler dağıtıldı. Duruşmaya gelenler, bu tişörtleri giydi. 

Davayı HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izliyor. Duruşma devam ederken, Korkmaz'ın öldürülme olayı ile ilgili açılan davada bugün kararın verilmesi bekleniyordu; ancak müebbet hapis cezayla yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan mahkemeye gelmemesi nedeniyle mahkeme başkanı, karar veremeyeceklerini, bunun mümkün olmadığını söyledi. Duruşma, sanıkların ve müdafii avukatlarının savunmaları ile devam ediyor. 

Editör: Wan Haber