Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesinin ismi değiştirileceği' yönündeki haberlerle ilgili, "Bizim tarihi şahsiyetlerle yada isimleri ile bir alıp veremediğimiz yok" dedi.
Vali Balkanlıoğlu, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesinin isminin değiştirileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesinin isminin değiştirilmeyeceğini, lisenin yine yerinde kalarak eğitim ve öğretime devam edeceğini söyledi. Zorunlu eğitimin 12 yılı çıkması ile birlikte Afyonkarahisar'da kız meslek lisesine olan ihtiyacın bir kat daha arttığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Afyonkarahisarlı olması nedeniyle Onun ismi etrafında bir hassasiyet var. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi gibi liseler kalıyor. Buralara da öğrenciler sınavla girecek. Buraları kazanamayan öğrenciler nereye gidecekler? Meslek liselerine gidecekler. Bu okulla hiç alakası olmadan hayırsever iş adamı Salim Pancar dedi kayınpederinin bizim de desteğimizle bir okul yapmak istediğini söyledi. Biz de Kız Meslek Lisesi'ne çok fazla rağbet olduğu için Kız Meslek Lisesi istedik. Takdir edersiniz ki bütün hayırseverler, okul yaptırdıkları zaman istemeleri halinde kendi isimlerini veriyorlar. Mevcut okula yeni bir ek yapan, yurt ya da spor salonu yapan da kendi ismini veriyor. Bu hayırseverin yaptıracağı okul ile diğer okulun hiçbir ilgisi yok. Bu arkadaşlarımız özel okul görünümünde bir meslek lisesi yaptıracak. Yani mevcut kız meslek lisesi ile bir alakası yok" diye konuştu.
Vali Balkanlıoğlu, ayrıca Afyonkarahisar Valiliği'nin restorasyonu halen devam eden eski belediye binasına taşınması ile ilgilide bir açıklama yaparak, "Biz orayı Valilik'e çevirsek bile Ali Çetinkaya Bölümü diyebiliriz. Bu insanlar tarihe mâl olmuş kişiler. İsimlerini bir yerlerden kaldırmakla milletin kalbinden de kaldıramayız" dedi.
(GC-YHY-Y)

11.02.2013 20:26:02 TSI

Editör: Wan Haber