Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin geçen sanat sezonlarda sahnelediği ve seyircisinden büyük ilgi gören Ali Baba ve Kırk Haramiler operası perdelerini yeniden açıyor. Eser 31 Ocak Perşembe akşamı seyircisiyle buluşacak.
Bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait olan ve ulusal operamızın yetkin örneklerinden biri olan Ali Baba ve Kırk Haramiler, 1001 Gece Masalları'ndaki Ali Baba ve Kırk Haramiler masalından yola çıkılarak hazırlanan ve Anadolu topraklarının müziğini yansıtan yapısıyla ulusal opera tarihimizde özel bir öneme sahip.
Karısı Ayşe, oğlu Abdullah ve kölesi Nurcihan ile yoksul bir hayat sürdürmekte olan Ali Baba'nın, Kırk Haramiler'in gizemli mağarasının sırrını öğrendikten sonra yaşadıklarını konu alan eser, hicivle dolu eleştirel komedi özelliği ile masaldan farkını ortaya koyuyor.
Ali Baba ve Kırk Haramiler'in orkestra şefi Tolga Taviş. Eseri rejisörlüğünü Mehmet Yılmaz gerçekleştirdi. Ali Baba ve Kırk Haramiler'in dekor tasarımı İsmail Dede'ye, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer'e ait. Koreografisi Deniz Çığ tarafından yapılan eserin koro şefi Bertan Rona.
31 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00'de sahnelenecek olan Ali Baba ve Kırk Haramiler'de Şafak Oben Bostancı (Ali Baba), Bülent Ateşoğlu (Haramibaşı) Hasan Çelik (Kasım), Zerrin Karslı (Nurcihan), Mehlika Karadeniz, (Ayşe), Ece Aslı İşcan (Zeynep), Bilal Doğan (Bacaksız), Şahan Gürkan (Abdullah) rollerinde Samsun seyircisiyle buluşacaklar.
(SAM-SLH-Y)

28.01.2013 15:23:23 TSI

Editör: Wan Haber