Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde ?Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından yapımı devam eden Ehl-i Beyt Derganhı'nda düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Gökhan İnce, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, M.Zeki Gürcün ve Sami İkizler, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve çok sayıda Hacı Bektaş-ı Veli Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Kuran Tilaveti ile başlayan programının açılış konuşmasını Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe gerçekleştirdi. Boztepe, programa katılan davetlilere teşekkür ederek "Gönül isterdi ki, bir inşaat içinde değil, bitmiş bir dergah içinde sizi misafir edelim. Ama bu mümkün olmadı, hepinizin affına sığınıyorum. İnşallah bundan sonraki programımız bitmiş dergahımızda olur. Çağımızın hastalığı ateizm yani dinsizliktir. Bu dergahlar sayesinde bu hastalıklarla başa çıkabiliriz. Çerkezköy Belediyesi'nin katkılarıyla temelini attığımız bu dergahı, AleviSünni kardeşlerimizin desteğiyle bugünlere getirdik." Diyerek, dergah için imkan sahiplerinden destek istedi.
Son yıllarda aleviler üzerinden oyunlar oynandığını ve bu durumdan fazlasıyla sıkıldıklarını belirten Seyyid Boztepe, "İslamsız, Kuransız Alevilik çabalarına, ben artık 'zırvalık' diyorum. Bu zırvalıklar ateizm, emperyalizm ve siyonizm üçgeninin şeytansal oyunlarıdır. Bunlara itibar edilmemesini şiddetle rica ediyorum. Biz alevileri hiçbir kuvvet İslam'dan, Kuran'dan, Ehlibeytten ve Hazreti Peygamber'den koparamaz. Koptuğumuz an Aleviliğimizin bittiği andır. Zaten Aleviliği, Alevilik yapan felsefe budur. Birinin adı Sünni'dir, diğerinin adı alevidir aslında özü birdir. Bir babanın iki oğlu gibi, sadece isimleri değişiktir. Anadolu İslam dinini yücelten bir millettir." Şeklinde konuştu.
Vicdan sahibi olan herkesin, Kerbela'da Hz.Resulullah'ın hanedanına yapılan kötü muameleye ağlayacağını kaydeden Sinan Boztepe, "Kerbela Şehitleri Yezid'e baş eğseydi, bugün İslam'dan eser bulamazdık. Kerbela şehadetleri, dinimizin ayakta durmasını sağladı. Şimdi seçim bizim. Ya Hüseyin olacağız, ya da Yezid olacağız. Cenabı Allah bizleri Hüseyin olanlardan eylesin" dedi.
Boztepe'nin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Alevi-Sünni kardeşliğinin önemine vurgu yaparak "Seyyid Sinan Boztepe, bu kardeşliğin sağlanması için büyük emek veriyor. Ben onu kendime baş tacı yaptım. Kalbimde, gönlümde büyük yeri var. Biliyorum ki benimde onun kalbinde büyük bir yerim var. Barış ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. Birbirimize düşmanlık beslersek bu huzuru bulamayız. İslam barış, kardeşlik ve teslimiyettir. Bu kent barış ve kardeşlik projesi olmalıdır. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Kuran'ı Kerim'e ve Ehlibeyte sahip çıkalım onlara sahip çıktıkça inanın asla sapıklığa, sıkıntıya ve darlığa düşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Başkan Ali Ertem'in ardından önce İlçe Müftüsü Bayram, ardından da Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, konuşma yaptı. Konuşmasına "Devletiyle milletiyle halkıyla, alevisiyle, sünnisiyle rabbim bizleri vatansız bırakmasın" diyerek, başlayan Gürlen,okuduğu ayet ve hadislerle katılımcıları bilgilendirdi.
Yapılan konuşmaların ardından çocuk mersiye grubu sahneye gelerek, mersiyeler okudular. Çocukların seslendirdiği mersiyelerin ardından konuşma yapmak üzere Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya kürsüye geldi. Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Sinan Boztepe ve yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yerlikaya, "Bizler peygamberin ehlibeytini seviyoruz. 72 yarenini Allah için seven herkesin matemini paylaşıyor ve baş sağlığı diliyoruz. İlk nefesle son nefes arasında vücut iklimimiz arasında her gün bir seçim yapmak durumundayız. Allah bize bir akıl vermiş ve oku demiş. Hamdolsun iman vermiş. Bizim en büyük düşmanımız nefsimizdir. Nefsimize karşı verdiğimiz mücadele Yezid ile Hazreti Hüseyin'in mücadelesidir. Aramıza haset tohumları ekenlere karşı uyanık olmalıyız. İrademizle bilen, okuyanlarla mı beraberiz yoksa yanlış sesin mi peşindeyiz. Bunun hesabını iyi yapmalıyız." Diye konuştu.
Ehli Beyt Dergahı'nın inşasına herkesin katkı vermesin isteyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya "Bu mekan belli bir ihlasla bu noktaya gelmiş. Dergahın bu noktaya gelmesinde kıymetli belediye başkanlarımıza ve, bir kuruş dahi olsa katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. " dedi.
Vali Ali Yerlikaya'nın konuşmasının ardından sahneye gelen Zakir Ercan Yerlikaya Kerbela mersiyelerini seslendirdi. Seslendirilen Kerbela mersiyelerinin ardından Hacı Bektaş Veli Derneği yönetim kurulu üyesi Tarık Çimen, Kerbelada yaşanan olayları bir kez daha yaşanmışçasına anlatırken, programa katılan davetliler ve protokol üyeleri gözyaşlarına hakim olamadılar. Tarık Çimen'in gözyaşları içinde yaptığı konuşmasının ardından, Seyyid Sinan Boztepe dua okudu. Duanın ardından katılımcılar için hazırlanan 3 bin kase aşure katılımcılara yapıldı.

03.12.2012 10:50:18 TSI

Editör: Wan Haber