Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi yönetimi, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan Sırrın Mahallesi'nde yapımı süren cemevi inşaatı için yardım talep etti.
Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Üçkök, Sırrın Cemevi Dedesi Halil Üçbudak ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti. Dernek yönetimi, geçen günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan rozetle yeniden AK Parti'ye katılan Belediye Başkanı Fakıbaba'yı tebrik ederek başarılar diledi.
Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Yusuf Ziya Üçkök ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Fakıbaba'dan Sırrın Mahallesi'nde yapımı devam eden cemevi inşaatı için yardım istedi. Derneğin Başkanı Üçkök, Diyarbakır Belediyesi'nin Alevi canların ibadetlerini yapabilmeleri için Diyarbakır'da bir cemevi yaptırdığını belirterek, "Viranşehir Belediyesi de cemevi inşaatımız için bize çimento ve demir yardımınaa bulundu. Alevi canlarımızın ibadetlerini gerçekleştirecekleri ve şu an inşaatı devam eden cemevinin yapımı için sizlerden de destek bekliyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise, ayrım yapmadan kentin her tarafına hizmet götürdüklerini belirterek şunları söyledi: "Şu an Sırrın Mahallesi'nde yapılan hizmetleri yerinde görüyorum. Cemevi inşaatında da, çalışmaların iyi gittiğini gördüm. Kürt, Alevi, Arap diye kesinlikle bir ayrımda bulunmuyoruz. Bunlar bir zenginliktir. Yasal olarak cemevine ne tür bir yardım yapabiliriz. Onu arkadaşlarımızla görüşeceğiz ve elimizden gelen desteği vereceğiz."
Fakıbaba ayrıca, Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasından sonra ibadethanelere maddi olarak destek verebileceklerini de belirtti. Sohbet havasında geçen ziyaret 40 dakika sürdü.
(MUD-HO-Y)

25.01.2013 11:42:31 TSI

Editör: Wan Haber