Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sarıçam'daki mahalle muhtarları kahvaltıda biraraya geldi.
Kürkçüler'in Dağcı Mahallesi Muhtarı Ali Sarsal'ın ev sahipliğindeki kahvaltıya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz, Muhtarlar Birliği Adana Şube Başkanı Soner Şimşir ve mahalle sakinleri katıldı. Kahvaltıda konuşan Zihni Aldırmaz, "Tek gayemiz var o da Adana'ya hizmet" ifadesini kullandı.
Katılımları dolayısıyla tüm muhtarlara teşekkür eden Zihni Aldırmaz, "Biz bir aileyiz. Muhtarlar da bizim yol arkadaşlarımız. Buraya kucaklaşmak, birlik beraberliğimizi göstermek için geldik. Güney, kuzey, doğu batı demeden her yere aynı hizmeti vermeye çalışıyoruz. Asfalt şantiyemiz bitmek üzere. 10 güne kadar hizmete girdiğinde saatte 200 ton asfalt üretecek. Bütün bu hizmetleri meclis üyelerimizin desteği ile yapıyoruz. Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum" dedi.
Aldırmaz, köprü, yol, altyapı yatırımlarının süreceğini, seçime kadar asfaltlanmadık yer bırakmayacaklarını belirtti.
Belediye gelirlerinin yüzde 40'nın metro borcuna gittiğini hatırlatan Zihni Aldırmaz, metronun devredilmesiyle yatırımların daha da artacağını kaydetti.
Zihni Aldırmaz şöyle devam etti:
"Gelirlerimizin büyük bölümü kesildiği için biz yatırımları tasarrufla yapıyoruz. Çöp nakil ihalesini iptal ettik kendimiz yapıyoruz. Diğer kalemlerden de önemli tasarruflar yaptık. Bu tasarruflar hizmet olarak Adana'ya dönüyor. Yeni yasa ile de kaynaklarımız artacak. Böylece buralar daha modern hale gelecek. Yol arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla birlikte hizmet veriyoruz."
Ana kolektör yatırımları ile ilgili de açıklamada bulunan Aldırmaz, "Seyhan'da yaptığımız ana kolektör tamamlandığında 17 mahalle ve vilayet civarındaki tren köprüsü altında su baskını yaşanmayacak. Adana'ya 50 yılda 152 kilometre ana kolektör yapılmış. Oysa biz 2.5 yılda 105 kilometre ana kolektör yaptık. Bu hizmetleri yaparken en büyük gücümüz sizsiniz" şeklinde konuştu.
Öte yandan Dağcı Mahallesi'nde muhtarlarla buluşması sırasında Aldırmaz'a öğrenciler güzel bir sürpriz yaptı.
Zihni Aldırmaz'a sevgi gösterisinde bulunan ve kendi yaptıkları pankartla karşılayan Dağcı İlköğretim Okulu öğrencileri, çiçek verdi ve okullarındaki eksiklerin giderilmesini istedi.
Çocuklarla tek tek ilgilenen Zihni Aldırmaz, okulan eksiklerinin giderilmesi için hemen talimat verdi.
Bunun üzerine öğrenciler Zihni Aldırmaz'ı alkışlarla uğurladılar.
(ADN-Y)

20.02.2013 14:12:38 TSI

Editör: Wan Haber