Çukurova 6. Kitap Fuarı öncesinde yapılan bilgilendirme toplantısında 'korsan' gerilimi yaşandı. Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, İstanbul ve Ankara'da korsan yayınların sokakta satılmasının büyük ölçüde engellendiğini, Adana'da da bu tür çalışmaların yapılması gerektiğine işaret etti. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Elinizde bilimsel bir veri olması lazım, Adana gibi bir yeri suçlarken" diyerek çıkıştı. Aldırmaz, kısa bir süre sonra toplantıyı terk etti.
Yılın ilk kitap fuarı olan Çukurova 6. Kitap Fuarı'nın bilgilendirme toplantısı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ve TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu'nun katılımlarıyla Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi.
Burada konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 205 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuar kapsamında, panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 60 kültür etkinliğin düzenleneceği, imza günlerinde de 300'e yakın yazarın kitapseverlerle buluşacağını kaydetti. Aralarında Ahmet Telli, Can Dündar, Behçet Çelik, Canan Tan, Enver Aysever, Gülten Dayıoğlu, Nasuh Mahruki, Mine Soysal, Oya Baydar, Onur Öymen, Semih Gümüş ve pek çok şairin, yazarın ve bilim insanının bulunduğu konukların 6 gün süresince okurlarla bir araya geleceğine vurgu yapan Ersözlü, "Çukurova 6. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Çukurova Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak 15-20 Ocak 2013 tarihleri arasında 10.30-20.30, kapanış günü olan 20 Ocak 2013 tarihinde ise 10.30-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir" dedi.
Toplantıda konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, Türkiye'de korsanla mücadele konusunda İstanbul ve Adana'nın büyük yol kat ettiğini ifade ederek, Adana'da ise korsan yayınların ulu orta satıldığı büyük bir 'işporta' sorunun olduğunu, bu sorunun işbirliğiyle önlenmesi gerektiğini işaret etti.
Celal'ın sözleri üzerine konuşan Başkan Vekili Aldırmaz, Adana'nın okuyan bir kent olduğuna dikkat çekerek, "Elinizde bilimsel bir veri olması lazım, Adana gibi bir yeri suçlarken" diye konuştu.
(SZP-AKL-Y)

14.01.2013 18:41:54 TSI

Editör: Wan Haber