Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kentteki imar tıkanıklığının sorumlusunun Büyükşehir Belediye Meclisi olmadığını söyleyerek, "25 binlik plan, yönetmelik değişikliği ve itirazlar nedeniyle uzadı" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı 2. oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Oturuma başkanlık eden, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı konuşmasında 25 binlik plan sürecinin uzamasına açıklık getirdi. Aldırmaz, kentteki imar tıkanıklığının sorumlusu olmadıklarını, 25 binlik planın yönetmelik değişikliği ve itirazlar nedeniyle uzadığını söyledi.
Daha önce A grubu karne sahibi olmadığı halde plana imza atanlar bulunduğunu, yeni yönetmelikte ise A grubu karnesi olmayan mühendislerin imzasının bulunmasının zorunluluk olduğunu vurgulayan Aldırmaz, yönetmelik değişikliği nedeniyle mahkemenin planları iptal ettiğini vurguladı. Aldırmaz, alınan bu kararların 5 binlik ve binlik planları da etkilemesi nedeniyle uzun bir süreç yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Şimdi 25 binlik, 5 binlik ve arkasına binlik, bu kolay hadise değil. Herkes itiraz ediyor. Arkadaşlarımız da sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yiyor, süreç alıyor. Ama en son gelen müfettiş raporunda da, daha çabuk hareket edilmesi, şayet 10 gün dolmazsa, başkan tarafından meclise getirilmesi diye bazı tenkitler de var. Bu gecikme aslında bütün geçmiş mahkeme kararlarının, diğer hususların bir miladı gibi. O yüzden çok zaman aldı. 5 binlikler bu hafta içerisinde geçecek, meclisin gündemine gelecek. Yalnızca şunu söyleyeyim; eğer mahkeme binlik planı iptal etmemişse ruhsat ve diğer işlemler devam eder. Çünkü yasa diyor ki, iptal gerekçesi binliği de ilgilendiriyorsa, binlikte ruhsat vermeyebilir ama geçerli bir binlik varsa binlik iptal edilinceye kadar ruhsat ve diğer işlemler devam eder"
Aldırmaz, Adana'nın bir planının olmadığına dair eleştirilere ise şu şekilde yanıt verdi:
"Bizim yaptığımız 25 binlik planın, imar revizyon planı. Dolayısıyla, bizim zaten 25 binlik planımız var. Ama biz onun üzerinde revizyon yapıyoruz. Yani iptal olmuş değil"
(SZP-AKL-Y)

11.12.2012 16:30:04 TSI

Editör: Wan Haber