Meclis Haber Dergisi tarafından "Türkiye'ye Hizmet Edenler Ödüllendiriliyor" sloganı ile geleneksel olarak yapılan değerlendirmede, "Türkiye'de Yılın Başarılı Belediyesi Başkanı" seçilen ve ödülünü TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam'ın elinden alan Zihni Aldırmaz'a esnaf ve işçi temsilcilerinden kutlama geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yılın Devlet Adamı" seçildiği törende Zihni Aldırmaz'ın böyle bir ödül alması Adana'da toplumun çeşitli kesimleri tarafından da kutlama ile karşılığını buluyor. Verilen ödülü "emeğin karşılığı" olarak niteleyen esnaf ve işçi temsilcileri "Yaptığı başarılı icraatları ve Adana'ya hizmetsel katkıları sebebiyle Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı seçilen Zihni Aldırmaz ile gurur duyuyoruz" dediler.
Zihni Aldırmaz'ın hem de TBMM'nin tek yayın organı olan Meclis Haber Dergisi tarafından 'Yılın En Başarılı Belediye Başkanı' ödülünü almasıyla ilgili bir açıklama yapan Adana Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu, "Haberi öğrenince gurur duydum. Hak edilmiş bir ödül. Kim bu kente bir çivi çakarsa ellerinden öperim. Başkan vekilimizin başarılarının devamını diliyorum"dedi.
Uslu açıklamasında şunları söyledi:
"Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz, kavşak çalışmalarıyla altyapı çalışmalarıyla, mahallerdeki hizmetleriyle benim gönlümü kazandı Adana'ya hizmet yapan herkes benim gönlümü kazanır. Kim bu memlekete bir çivi çakarsa ben elini öperim. Sayın Başkan Zihni Aldırmaz da bu konuda sınıfı geçti"
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmlaz'ın aldığı ödül ile ilgili bir açıklama da Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker'den geldi.
"Yaptığı büyük hizmetlerle takdir toplayan başkanı kutluyorum" diyen Eker, "Sayın başkanımızın yılın belediye başkanı seçilmesi bizleri fevkalade onurlandırdı, sevindirdi. Belediye-İş Sendikası olarak büyük örgütlü bir sendikayız. Bizim partimiz yoktur ancak her zaman çalışanın yanındayız. Sayın başkanımız Adanamızın çehresini değiştirdi. Kendisi mimardır. Belediyeciliği fevkalede çok iyi biliyor. Belediyeciliğin sadece sosyal belediyecilik olmadığını Zihni başkan Adana'ya öğretmiştir. İmar olsun, yol olsun, asfalt olsun, alt yapı çalışmaları olsun, değil Ankara'ya tüm Türkiye'ye duyurulması bizleri çok sevindirdi. Bu vesileyle yılın belediye başkanı olmasını kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek de Zihni Aldırmaz'ı kutlarken "Yılın En Başarılı Belediye Başkanı ödülü tesadüfi değildir. Bu hizmetin, emeğin karşılığıdır. Bizi gururlandıran Aldırmaz'ı kutluyorum" dedi.
Zihni Aldırmaz'ın Yılın Başarılı Belediye Başkanı seçilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Nihat Sözütek, şöyle devam etti:
"Demek ortada bir emek var, bir çalışma var. İşte bir hizmet var ki Sayın Başkan bunu hak etti. Ama bu tesadüf değil. Yani verilmiş emeğinin karşılığıdır bu. Verilen hizmetlerin yapılan çalışmaların karşılığı işte Adana'yı güzelleştirmenin karşılığının ödülü diye düşünüyorum. Yapılan köprüler, yollar, asfaltlamalar, akıllı dokunuşlar, göbekler, peyzaj çalışmaları gerçekten harika. Biz esnaf olarak memnunuz. Her yere güzel hizmetmeler götürüyorlar. Sayın Başkanımızın en başarılı belediye başkanı seçilmesi bizi gururlandırdı, sevindirdi."
(AKL-Y)

30.01.2013 11:30:04 TSI

Editör: Wan Haber