Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ceyhan Yolu üzerinde yapımı son aşamaya gelen yeni asfalt şantiyesinde denetlemelerde bulundu.
Zihni Aldırmaz'ı şantiyeye gelişinde Makina İkmal ve Onarım Dairesi Başkanı Zafer Baylan karşıladı.
Zafer Baylan'dan yeni şantiye ile ilgili bilgiler alan Aldırmaz, Ceyhan Yolu 27. kilometre üzerine kurulan şantiyenin 1.5 ay sonra üretime başlayacağını söyledi.
78 dönüm arazi üzerine kurulan asfalt şantiyesinin günde 16 saat faaliyette olacağını ve saatte 200 ton üretim yapacağını kaydeden Aldırmaz, "Bu şantiyemiz ilçeler dahil tüm Adana'nın asfalt ihtiyacını karşılayacak. Ulaşım imkanları da çok fazla hem D-400 Karayolu hem de TEM Otoyolu'na yakın. Adana'ya hayırlı olsun "dedi.
Aldırmaz, asfalt şantiyesini önce Organize Sanayi Bölgesi'ne kurmayı düşündüklerini ancak orada üretim yapan iş adamlarının üretimlerine zarar geleceği endişesi ile buna karşı çıktığını anımsattı.
"Biz de bu endişeye saygı duyduk" ifadesini kullanan Aldırmaz, şöyle devam etti:
"Böylece şantiyeyi bu bölgeye yapmaya karar verdik. Burayı kısmen kamulaştırdık, kısmen de tahsis ettik ve şantiyeyi kurduk. Eski şantiyemizi de Spor Bakanlığı'na tahsis ettik. Eski şantiye yerine Sayın Başbakanımızın Adana'ya müjdeleri arasında yer alan 35 bin kişilik stat yapılacak. Stat ihalesi bugünlerde yapılacak. İhaleyi aksatmayacak şekilde asfalt şantiyesini buraya taşıyoruz. Yeni şantiyemizde kapasitesi 2 bin ton olan tanklar var. Burada stok yapılacak ve gerektiğinde kullanılacak."
(ADN-Y)

01.01.2013 11:33:43 TSI

Editör: Wan Haber