Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kongo ziyareti sırasında bir yetimhanedeki çocukları ziyaret etti, Türkiye'nin Kongo Büyükelçisi Bekir Uysal'ın onuruna verdiği resepsiyona katıldı.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Başkenti Kinshasa'da Şafak Eğitim Kurumları'na ait eğitim kampusunun açılış törenine katılan ve okula Kongo'nun en modern bilgisayar laboratuvarını kazandıran Zihni Aldırmaz, kimsesiz çocukları da unutmadı.
Kinshasa'da giderleri Türk işadamları tarafından karşılanan ve 130 çocuğun barındığı yetimhaneyi ziyaret eden Zihni Aldırmaz, "Size Türkiye'den sevgi getirdim. Her türlü sıkıntınızda yananızdayız. Burada sizlere sahip çıkan insanlar büyük bir görevi yerine getiriyor" dedi.
Türk işadamlarının sadece barınmalarıyla değil, eğitimleriyle de ilgilendiği çocuklarla tek tek ilgilenen Zihni Aldırmaz, onlara çeşitli hediyeler verdi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Aldırmaz, daha sonra Kongo'daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Bekir Uysal'ın onuruna verdiği resepsiyona katıldı.
Zihni Aldırmaz resepsiyonda Büyükelçi Bekir Uysal'a bir de plaket verdi.
(AKL-Y)

28.01.2013 11:20:22 TSI

Editör: Wan Haber