Galatasaray'la olan sözleşmesini feshederek NBA Takımlarından Philadelphia 76'ers'la sözleşme imzalayan Furkan Aldemir, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. İsmail Şenol'un sorularını yanıtlayan Furkan Aldemir, "NBA'de Türkiye'nin gurur duyacağı bir oyuncu olacağım" dedi.

Ödemeler gerçekleşmediği gerekçesiyle Galatasaray Liv Hospital ile sözleşmesini fesheden ve NBA'dan Philadelphia 76'ers ile sözleşme imzalayan Furkan Aldemir, NTV Spor'a konuştu.

"NBA'e gidiyorsun, bu hayalini gerçekleştirdiğin için neler hissediyorsun?" sorusunu yanıtlayan Furkan Aldemir; "Öncelikle gururluyum. Oraya, hem kendi hayallerimi gerçekleştirmek hem de oradaki abilerim ve arkadaşlarım gibi Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için gidiyorum. Her küçük basketbolcunun olduğu gibi benim de küçüklükten beri hayalim NBA'de oynamak. Bu hayalimi 23 yaşında gerçekleştiriyorum ve bunu gerçekleştirmek bana mutluluk verdi. Şimdiki hedefim orada başarılı olarak hem Türk insanını onore etmek, onları gururlandırmak hem de hayallerimi gerçekleştirerek başarılı olmak" dedi.

Galatasaray'la daha yeni 3 yıllık sözleşme imzalamasına karşın ayrılık kararı almasının sorulması üzerine ise Furkan, "Mayıs ayında Galatasaray sözleşme önerdi. Bu sözleşmeyi kabul ettik ve imzaladım. Kulüpte maddi sıkıntılardan dolayı milli takım kampları sırasında sözleşmemizde indirime gitmemiz istendi. Biz de bunu kabul ettik. Bu seneki sözleşmemden belli bir bölümü kısılıp seneye aktarıldı. Bu konuda tereddüt etmedim kulübü maddi sıkıntıda daha fazla bırakmak istemedim. Sezon başladığında geçen seneden alacaklarımız, primlerimiz vardı. Bu şekilde devam etti" ifadelerini kullandı.

"ALACAKLARIMIZ ÖDENMEDİ"

Kendilerine alacaklarıyla ilgili sözler verildiğini vurgulayan genç oyuncu, "Kulübün maddi sıkıntıda olduğunu biliyorduk. Kafamızın rahat olması için kaptan ve yöneticilerle konuşup paraların ne zaman yatacağını konuşuyorduk. Alacaklarımız biraz gecikti. Geçen seneki maaşlarımızı Ekim sonunda alabildik. Bu seneden de çok az bir kısmını alabildik. Kasım ayına kadar ekstra para almadık. Bu da benim kontratımda bulunan hukuksal hakkıma göre bir çıkış hakkı doğurdu. Menajerimle kulübe iki defa ihtarname gönderdik. Birincisi yerine getirilmeyince ikinicisini de gönderdik. İkincisi de yerine getirilmeyince hukuksal çıkış hakkım doğdu ve bunu kullandık" diyerek ayrılık sürecini anlattı.

"BANA KÖSTEK DEĞİL, DESTEK OLSUNLAR"

Önünde NBA'de oynamak gibi güzel bir seçenek olduğunu kaydeden Furkan Aldemir, gelecekle ilgili ise, "Philadelphia'den gelen teklifi geri çevirmek istemedim. Neticede 23 yaşındayım ve önümde uzun bir kariyer var. Bana kızan da destekleyen de oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Bu kulüpte herkesin bende emeği büyük. Onların bana desteği, verdikleri özgüven ve kattıklarından başka sadece şunu söylemek istiyorum; ben oraya sadece bir Türk oyuncu olarak gidiyorum. İnsanların bana köstek değil destek olmasını bekliyorum. Onların desteğini hissedince daha da mutlu ve başarılı bir Furkan olacak. Onlar benden dualarını, desteklerini eksik etmesinler. İnşallah onların gurur duyacağı bir Furkan olacağım" açıklamalarını yaptı.

KÜNYESİ..

Kulüp kariyeri[ 
Pınar Karşıyaka altyapısında yetişen oyuncu, 2007-08 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'ndeki ilk maçına çıktı.[3] Kariyerinde çıktığı ilk Türkiye Basketbol Ligi maçında Alpella'ya karşı 1 dakika oynadı ve 2 sayı attı.[4] 2009-10 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde gösterdiği performans sonucunda "Beko All Star" etkinliğine seçildi. Bu maçı yerliler takımında 15 sayı ve 11 ribaund elde ederek tamamladı.[1] Haziran 2011'de Galatasaray ile dört yıllık anlaşmaya vardı.[2]2011-12 sezonunda Oktay Mahmuti yönetimindeki Galatasaray'da Play-off ve Euroleague'de başarılı performans gösteren oyuncu, 2012-13 sezonunda Ergin Ataman'ın gelmesiyle daha az şans bulsa da Play-off'larda gösterdiği performansla tekrar takımının vazgeçilmezi olmuştur. 7 Haziran 2013 günü oynanan Banvit maçında MVP seçilmiştir.

24 Kasım 2014 tarihinde kulübü Galatasaray'ın altı aylık transfer taksitlerini ödememesi üzerine tek taraflı olarak sözleşmesini fesh etti.[5]

NBA[değiştir  
23 Haziran 2011'deki NBA seçmelerine katılacaklar listesinde yer alıyordu.[6] Fakat daha sonra ailesi ve menajeriyle aldığı karar doğrultusunda, 2011 seçmelerine katılmaktan vazgeçtiğini ve 2012'deki seçmelere katılacağını belirtti.[7] 2012 NBA Seçmelerinde 53.sıradan Los Angeles Clippers tarafından seçilmiştir.[8] Ancak 2012 NBA draftinde LA Clippers tarafından ikinci turdan seçilen Milli oyuncumuz Furkan Aldemir, gerçekleştirilen takasla Houston Rockets’a gönderilmiştir.[9]

Editör: Wan Haber