Antalya'da 3 çocuk annesi S.A., kendisini aldatan eşi Y.A. ve birlikte olduğu sevgilisi E.E. hakkında 5 kuruşluk dava açtı.
Antalya'da yaşayan 3 çocuk annesi S.A. (33), 13 yıllık eşi Y.A.'nın oğlunun doğum gününde gönderdiği tablet bilgisayarda, bir çocuk annesi v e boşanmış olan E.E. adlı bir kadınla cinsel içerikli fotoğraflarını gördü. Kocasının sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı E'ye mesaj atan S.A. 3 çocukları olduğunu belirterek ailesini rahat bırakmasını istedi. İddiaya göre ise E.E., "3 değil 13 çocuğun da olsa Y'yi bırakmayacağım" yanıtını verdi. İlişkinin ortaya çıkmasının ardından Y.A. evi terk ederek sevgilisi E.E. ile yaşamaya başladı. Antalya 5. Aile Mahkemesi'nde 13 yıllık eşi S.A.'ya boşanma davası açan Y.A. kusurlu bulduğu gerekçesi ile dava olumsuz sonuçlandı.
"BİÇİLEN DEĞER 5 KURUŞ"
Olaylar karşısında 3 çocuğu ile ne yapacağını bilmez bir durumda kalan S.A., az rastlanır cinsten, boşanma davası yerine hem aldatan eşine hem de aldatan ile birlikte olan 3. kişiye Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 kuruşluk dava açtı. Eşinin eve geç gelmesinden ve içkiye başlamasından aldatıldığını anladığını söyleyen S.A. "Facebook'ta 'Karabela Fırtına' adlı ikinci bir hesabı olduğunu öğrendim. Buradan sevgilisine ulaştım. Sevgilisi olayı doğruladığı halde Y.A. fotoğrafların foto montaj olduğunu söyledi. Sevgilisi, eşimin evli olduğunu ve 3 çocuğumu bildiği halde bu eşimle birlikte olmaya devam edeceğini belirtti. Çocuklarım ve benim yaşamış olduğu zorlukların hiçbir bedeli yok. Mahkemelerinde verdiği miktarlar zaten belli. Böyle bir bütçeye ise ihtiyacım yok. 5 kuruşluk olması da benim onlara biçtiğim değerdir" dedi.
"MANEVİ YIKINTININ BİR BEDELİ OLAMAZ"
Davacı Avukatı Ahmet Çevik ise boşanma davası haricinde aldatan eşe ve üçüncü şahsa Asli Hukuk Mahkemeleri'nde 'Haksız Fiil'den ötürü Borçlar Kanunu'na dayanarak maddi veya manevi tazminat davası açabileceğini belirtti. Av. Çevik, "Türk toplum değer yargılarına göre, ihanet ve aldatma hukuka aykırı gayri ahlaki bir eylemdir. Bu nedenle Asli Hukuk Mahkemeleri'ne tazminat davası açılabilir. Boşanma davası açmaya gerek yok. Genelde aldatma olayı iki kişi arasında yaşanır. Aldatmanın sorumlusu olarak da erke dava açılır. Halbuki 3. şahısın da bunda kusuru vardır. Evli olduğunu bile bile bir erkekle birlikte olan bu hukuka aykırı eylemi yüklemek durumundadır. Bu nedenle aldatan eş ve 3. şahsa yönelik manevi tazminat davası açılabilir. Aldatan eş ve 3. şahıs, müvekkilimi manevi yıkıntıya sürüklemek ruhsal durumunu sıkıntıya sokmak istemektedir. Aldatılan hiçbir kadın için bu durum kabul edilebilir bir şey değildir. Para ile zaten bir bedel yüklenemez. Manevi yıkıntının bir bedeli olamaz. Zina da suç olmaktan çıktı. Olmadığı için sadece eşe değil, 3. şahısa da asli hukuk mahkemesine, Aldatmadan ötürü, haksız fiilden ötürü ihanetten ötürü dava açabilirler" ifadesini kullandı.
(ÇY-ÖK-Y)

18.01.2013 12:34:57 TSI

Editör: Wan Haber