Konya'nın Akşehir ilçesinde öldürülen Avusturya uyruklu Herald Weib ile Ramazan Kaplan'ı, bir kadının cinayet planı sonrası kiralık katillerin öldürdüğü ortaya çıktı. Kıskanç kadın, 30 bin liraya tuttuğu katillerle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, 21 Ekim 2012 tarihinde Akşehir ilçesi Atakent beldesi yakınlarında boş bir arazide meydana gelmişti. Avusturulyalı Herald Weib ile Ramazan Kaplan'ın tabanca ile vurularak öldürüldüğü, traktörle giden bir çiftçinin fark etmesi üzerine ortaya çıktı. Olay tarihinden itibaren jandarma ekipleri bölgede geniş bir araştırma yaptı. Araştırmalar sonrasında iki ortağın cesetlerinin bulunduğu yerde bir otomobilden düştüğü belirlenen kaporta parçası bulundu. Kaporta parçasından yola çıkan jandarma ekipleri aracın Kaplan'a ait olduğunu tespit etti.

OTOMOBİL, ÖLDÜRÜLEN KOCAYA AİT
Jandarma ekipleri öldürülen Ramazan Kaplan'a ait olduğu belirlediği aracın parçasının orada bulunmasından şüphelendi. Kaplan'ın eşi Zeynep K. ile görüşen jandarma, o gün aracı kocasının bir başkasına verdiğini ve akşam da getirdiğini iddia etti. Durumdan şüphelenen jandarma ekipleri kadını takibe aldı. Evlerine tadilat yapmaya gelen ustalardan Bati K. ve Erkan Y. ile Zeynep K'nin sık sık görüştüğünü belirleyen jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Bati K. (36), Erkan Y. (33), S.K. (36) ve Zeynep K. eş zamanlı olarak gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından sorgulanan şüphelilerden Zeynep K. cinayeti detayları ile itiraf etti.

İKİNCİ KİRALIK KATİLE ÖLDÜRTTÜ
Jandarma ekipleri tarafından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Erkan Y. ve Bati K. kasten adam öldürme, Zeynep K. ise azmettirme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.K. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Mahkemede ifade veren ve tutuklanan şüphelilerden Zeynep K, "Eşim beni aldatıyordu ve bana kötü davranıyordu. Bir keresinde eşimi öldürmesi için biriyle anlaştım ve 50 bin TL'ye yakın para verdim, parayı alıp kaçtı. Sonra evimizin inşaatında çalışan Erkan ile Bati ile tanıştım, durumu onlara anlattım. Kocamı öldürdükten sonra 30 bin lira vermek amacıyla anlaştım. Onlar da kocamı öldürdü parayı verdim. Kocamı öldüreceklerdi ama ortağını öldürmeyeceklerdi. Onu neden öldürdüler bilmiyorum" dediği öğrenildi.
Zeynep K'nin cinayet planından üç gün önce eşi ile birlikte bankadan 200 bin TL'ye yakın para çektiği öğrenildi.
(HİV-FM-YHY-Y)

14.12.2012 19:00:04 TSI

Editör: Wan Haber