Manisa'nın Alaşehir ilçesinden 2013 yılı ilk umre kafilesi dualarla uğurlandı. Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit'in dualarıyla gönderilen ilk kafilede 180 umre yolcusu bulunuyor.
Alaşehir Otogar Camii'nde kılınan ikinde namazından sonra 180 umre ziyaretçisi 4 otobüsle kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Umreye gicdecek olanların uğurlanması için düzenlenen törene yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişi katıldı. Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, umreye gidecek olanlar için dua ederek, "Her müslümanınn gönlünde kutsal toprakları görmek vardır. Sizler bu kutsal mertebeye ulaşmak için yola çıkıyorsunuz. Sizlere umre için seminerler verdik. Seminerlerde anlatılanlara mutlaka uymaya gayret edin. Bu ziyaret normal bir ziyaret değildir. Bu sizlerin kutsal topraklara ulaşmanız ve orada yapacağınız ibadetler için bir fırsattır. Kutsal topraklarda kaldığınız sürede bu fırsatları iyi değerlendirin" dedi.
Müftü Yiğit'in dualarından sonra umreye gidenler yakınları ve vatandaşlar tarafından yolcu edildi. Alaşehir Müftülüğü organizasyonunda 2013 yılının ilk kafilesi olarak 180 kişinin umreye gönderildiği, ikinci kafile için de halen kayıtların devam ettiği, Ramazan ayına kadar süreceği belirtildi.
(ND-ERG-Y)

07.02.2013 18:21:07 TSI

Editör: Wan Haber