Alaşehir ilçesine bağlı Subaşı Köyü'nü, Yeşilyurt Kasabası ve Uşak karayoluna bağlayan köprüde aşırı sel suları nedeniyle önemli oyuklar oluşunca yol önlem için trafiğe kapatıldı.
Edinilen bilgiye göre, cuma gecesi yolda seyretmekte olan bir vatandaşın köprüdeki oyukları fark etmesi ile facia önlendi. Vatandaşın uyardığı Subaşı Köyü Muhtarı Mustafa Baştürk, hemen olayı jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, köprüyü ve yolu trafiğe kapattı. Köprünün Subaşı Köyü yönünden ön tarafının asfaltla birlikte yok olduğunu belirten Muhtar Mustafa Baştürk, "Köyümüzü Yeşilyurt Beldesi ile Uşak-Eşme karayoluna bağlayan köprü sel sularıyla yıkıldı. Bize olayı, durumu fark eden bir kişi arayıp haber verdi. Ben de hemen Kaymakamımıza ve jandarmaya bilgi verdim. Anında olay yerine gelen jandarma ekipleri önlem aldı, yolu trafiğe kapattı. Kaymakamımız, jandarma, özel idare ve DSİ yolun trafiğe açılması için gerekli çalışmaları başlattı" dedi.
Subaşı Köyü Muhtarı Baştürk, köylerinin yakınından geçmekte olan Alaşehir Çayı'nın bu yıl dolu aktığını kaydederek, "Alaşehir Çayı'na Sarıgöl'den gelmekte olan Kocaçay ile Sarıgöl Çavuşlar Köyü'nden gelmekte olan çayla birlikte, Afşar Barajı'ndan kapakların açılmasıyla su yüksekliği arttı" diye konuştu.
Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ise, yaptığı açıklamada, "Subaşı Köyümüzde, Alaşehir Çayı üzerindeki köprüde, sel nedeniyle ön tarafından asfaltla birlikte çukurlar meydana geldi, araçların geçmesine engel olmaktadır. Bu nedenle yol trafiğe kapatıldı. Olayı İl Özel İdare ekipleri takip etmektedir. Yolun trafiğe açılmasına çalışılmaktadır. Biz Kaymakamlık olarak acil olarak köprüde önlemlerimizi aldık. Çalışmalar devam etmektedir" dedi.
Manisa İl Özel İdaresi Alaşehir Şantiye Şefi Hasan Oğulcan da, köprünün girişindeki genişçe oyulan alanı doldurarak yolu trafiğe açacaklarını, diğer işlerin ise DSİ tarafından yapılacağını bildirdi.
(VS-ND-ERG-Y)

11.02.2013 16:33:08 TSI

Editör: Wan Haber