Manisa'nın Alaşehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar nedeniyle 2 evin yıkılmasının ardından, dün gece bir ev daha çöktü.
Şiddetli yağışlar sonrası ilçede önceki gün iki evden yıkılmıştı. Sahipleri evde olmadığı için ölen ya da yaralanan olmadığı olayda, maddi hasar meydana gelmişti. Dün gece de sabah karşı yine boş durumda olan ve kullanılmayan bir ev daha yağışlara boyun eğdi. Alaşehir'de son yağılarda yıkılan ev sayısı üçe çıktı.
Beşeylül Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ndeki Osman Gaz isimli vatandaşa ait eski bina yağışlardan dolayı bu sabaha karşı çöktü .Sabah saatlerinde caddenin boş olması olası bir faicayı önledi. İlçede bu durumda, SİT alanı içerisinde yer alan yaklaşık 17 bin binanın bulunduğu Alaşehir'de vatandaşların tedirginliği devam ediyor. Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise, restorasyon ya da yıkım için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu raporu gerektiğini, bu raporun da kolay alınamadığını, yıkılan evlerin enkazlarını bile temizleyemediklerini belirterek, "Ancak uyarı levhası asmakla yetiniyoruz. Elimizden başka bir şey gelmiyor" dedi.
(ND-ERG-Y)

29.01.2013 14:21:24 TSI

Editör: Wan Haber