Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müzik ve Halk Oyunları Kulübü tarafından ilçe genelinde liseler arası yetenek yarışması düzenlendiği belirtildi.
Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Ertaş, Okul Müzik ve Halk Oyunları Kulübü tarafından ilçe genelinde liseler arası yetenek yarışması düzenleneceğini söyledi.
Yarışmaya İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Çok Programlı Lise, Atalay Anadolu Lisesi ve Alaplı Anadolu Lisesinin katılacağını belirten Ertaş, "Okulumuz Halk Oyunları ve Müzik Kulübü Öğretmenleri Kamil Aydın, Müfit Metinöz, Erdinç Hamut ve kulüp öğrencilerimizin öncülüğünde liseler arası yetenek yarışması düzenlenecek. Son zamanlarda Acun ılıcalının 'Yeteneksizsiniz' yetenek yarışmasının bir benzeri şeklinde düşündüğümüz yarışmamıza öğrencilerimizin yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz. Bu yarışmanın konsept olarak jüri yapısı altı okuldan birer temsilci olacak ve yarışmada jüri üyeleri kendi okulu öğrencilerine oy kullanamayacak. Yarışmacılar performanslarını sergiledikten sonra jüri üyeleri tarafından 1 ile 10 arasında puanla gizli oy verilecek, bu puanlamalar yarışma sonunda ilçe milli eğitimden oluşturulacak üst jüriye teslim edilerek öğrencilerin aldıkları toplam puan yarışma sonunda ilan edilecek" dedi.
Yarışmaya katılmak için başvuruların 21 Şubat 2012 tarihinde sona ereceğini belirten Ertaş, "Yarışma dört aşamada olacaktır. Yarışma tarihleri ön eleme 27 Şubat 2013, çeyrek final 27 Mart 2013, yarı final 24 Nisan 2013, final ise 22 Mayıs 2013 tarihinde yapılacaktır. Yarışmaya katılmak için, Alaplı'da lise öğrencisi olmak yeterlidir. Katılımcılar bireysel ya da gurup olarak programlarını sergileyeceklerdir. Guruplar aynı okulun öğrencilerinden kurulacaktır. Bir öğrenci yarışmaya sadece bir kez katılabilir. Başvuru okul sorumlusuna verilen formlarla yapılacaktır. Kategoriler halk oyunları, müzik, dans ve şov olacaktır" diye konuştu.
(HH-SA)

28.01.2013 13:37:09 TSI

Editör: Wan Haber