Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının elemeleri yapıldı. Yarışmada birinciye kesim motoru hediye edildi.
Alaplı'da "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının elemeleri Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirildi.
İlçeye bağlı köy, belde ve mahallelerden 23 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada ev ekonomisi, gıda muhafaza, arıcılık, sulama, meyvecilik, sebzecilik, süt sığırcılığı, kültür mantarı yetiştiriciliği, organik tarım, hayvancılık, ipek böcekçiliği ve tarla bilgileri konularında 15 soru soruldu. İlk elemelerde 4 kişi kendi arasında ek sorularla yarıştı. Altın sorularda ise kazanan ilk üç yarışmacı belirlendi. Yarışmada, Şengül Yaman, birinci, Nazife Lafçı, ikinci, Huriye Keskin ise üçüncü oldu.
Yarışmada birinciye kesim motoru hediye edilirken, dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.
Gıda Hayvancılık Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, yarışma sonrası yaptığı konuşmada ülkenin tarım alanında önemli adımlar attığını belirterek, "Son zamanlarda ülkemiz hakikaten büyük ataklar yaptı. Tarım alanında da önemli ataklar yaptık. Biz şu anda 70 milyon insanı ve ülkemize gelen 30 milyon insan olmak üzere toplam 100 milyon nüfusu besliyoruz. Beslemekle kalmıyor tarım ürünlerini ihraç ediyoruz. 2012 yılında 19 milyon dolar tarım ürünleri alanında ihracatımız var. Avrupa da birinci, dünyada dördüncü durumdayız. Bu anlamda emeği geçen çiftçilerimize, bakanlığımıza, il ve ilçe teşkilatlarımızı, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu rakamı iki katına çıkaracağız" dedi.
Bilgi yarışmasına Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Rafet Yılmaz, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, kadın çiftçiler ve aileleri katıldı.
(HH-SA)

28.01.2013 16:56:14 TSI

Editör: Wan Haber