Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alaplı Şubesi öncülüğünde İstanbul Rağmen Tiyatrosu tarafından 'Akrep' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şubesi öncülüğünde İstanbul Rağmen Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Akrep" isimli oyun izleyicisinden beğeni topladı. Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda sahnelenen oyuna, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yönetmenliğini Şenol Önder'in yaptığı ve Teoman Nermutlu, Ahmet Toplar, Emin Şentürk, Görkem Dönel, Tansel Doğu ve Bülent Kavas oynadığı oyun, 12 Eylül'de yaşanan işkenceleri konu alıyor. Avukat ve Oyun Yazarı Eşber Yağmurdereli tarafından kaleme alınan iki perdelik dram türündeki oyununa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Tiyatroseverler, oyuncuları ayakta alkışladı.
Tiyatro oyununa CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, yönetim kurulu üyeleri, ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tiyatro etkinliğinde konuşan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, "Bu etkinliğimizde belediyemizin bütün imkanlarını bizlere sunan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu'na sanata, sanatçısına ve derneğimize sahip çıkan siz değerli katılımcılara teşekkür ederiz.Çağdaş olmak bilimin gücüne inanmak, batıl inançlara sırtını çevirmek, aklın ve mantığın doğrultusunda bir dünya görüşüne bağlanmak demektir. Çağdaş uygarlık , çağdaş düşünce bilimle belirlenir. Atatürkçülüğün temel inanışlarından biri de ilmin ve aklın rehberliğinde çağdaş ve modern olmaktır. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak onun mirasını gereği gibi koruyabilmek için yüce Türk milletine yol gösteren düşüncelerini çok iyi bilelim ve sahip çıkalım. Toplumsal yaşamı hiçbir zaman sanattan bağımsız düşünemeyiz. Her toplum kendi sanatına ve sanatı icra eden sanatçısına sahip çıkmalıdır. Sizler bunun en güzel örneğini göstermiş bulunuyorsunuz. Çağdaş toplum seviyesine ulaşmak için geleceğimiz olan gençliğin sanat eğitimine de büyük önem vermeliyiz. Atatürk'ün ' Sanatsız kalan bir ülkenin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözü bizlere daima ışık tutacaktır" dedi.
Tiyatro etkinliği sonunda ADD yönetimi ve vatandaşlar tiyatro oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
(HH-OS-Y)

04.12.2012 16:55:41 TSI

Editör: Wan Haber