Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Taner Arslan, TOBB Kanunu'nun 83. Maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığını belirterek oda üyelerine uyarılarda bulundu.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Taner Arslan, 5174 Sayılı TOBB Kanunu'nun 83. Maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmelerinin zorunlu olduğunu söyledi.
Üyelerin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtlarını 21 Ocak 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar yapmaları gerektiğini belirten Arslan, "23 Haziran 2012 tarihli ve 28332 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4 Haziran 2012 tarih ve 2012/3237 sayılı Bakanlar Kurulu kararı gereğince Şubat-Mart 2013'de yapılacak Odamız Organ Seçimlerinde,5174 Sayılı TOBB Kanunu'nun 83. Maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.
Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları 21 Ocak 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar hafta içi 08.30-17.30 odamız hizmet binamızda incelemeye açık olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların dilekçe ile yapılması gerekmektedir.Bu düzeltme işlemi çerçevesinde, üyelerimizin seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için en geç 21 Ocak 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Güncelleme işlemini yaptırmayan üyeler Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır" dedi.
Oda üyelerine aidat uyarısında bulunan Arslan , "Aidatlarını ödemeyen üyelerimizin 5174 sayılı kanunun 10. Maddesine göre oda üyelikleri askıya alınacak ve kayıtları meslek grubu listelerinden silinecektir. Kanun doğrultusunda üyeliği askıya alınan üyelerimizin, askıya alınma tarihini takip eden yılbaşından itibaren iki yıl içinde odamıza müracaatla adres ve durumunu bildirmemesi halinde, Odamız Yönetim Kurulu'nun teklifi ve Meclis kararıyla ticaret sicil kaydının re'sen silinmesi için Ticaret Sicil Müdürlüğüne yapılacak ihbarı takip eden ayın ilk günü itibariyle Odamızdaki kaydı silinmiş sayılacak ve bu üyelerimiz için icra takibi başlatılacaktır.
Bununla birlikte 4 Ocak 2013 tarihi itibariyle, 2011-2012 yıllarına ait aidatlarını ödememiş olan üyelerimizin kayıtlarının askıya alınması sebebiyle seçme ve seçilme haklarını yitirmiş sayılacaklarından, Şubat-Mart 2013 tarihlerinde yapılacak olan oda organ seçimlerinde oy kullanamayacak ve Oda organlarına seçilemeyeceklerdir" diye konuştu.
(HH-

12.01.2013 16:03:04 TSI

Editör: Wan Haber