Alaplı Müftülüğünce, ezanın Allah'ın daveti olduğunu hatırlatmak, ilçe halkının sabah namazına gelmesini sağlamak amacıyla din görevlileri tarafından vatandaşlara davetiye dağıtıldı.
Alaplı Müftülüğü tarafından sabah namazına teşvik amacıyla ilginç bir çalışma başlatıldı. Din görevlileri, ilçe esnafı ve halkı tek tek dolaşarak sabah namazına davet amacıyla davetiye dağıttı.
Alaplı Müftüvekili Osman Fatih Eryiğit, müftülük olarak ezanın Allah'ın daveti olduğunu hatırlatmak, ilçe halkını sabah namazına davet etmek amacıyla din görevlilerince ilçe halkını davetiye vererek sabah namazına davet ettiklerini söyledi.
Ezanların dinmemesi için herkesi camilere davet ettiklerini belirten Eryiğit, şöyle konuştu: "Alaplı Müftülüğü olarak halkımızı sabah namazına davet amacıyla bir davetiye hazırladık. Bu davetiyenin amacı halkımıza ezanın Allah'ın bir daveti olduğunu hatırlatmak, yani okunan her ezan Allah'ın bizlere hususi bir davetidir. Tıp kı elimizdeki bu davet gibi, bu davet nasıl özel bir davet ise, namaza çağırma amacı güdüyorsa, ezanlar da Allah'ın davetidir. Biz bunu hatırlatmak istedik. Bunu hatıra olarak halkımızın evlerinde saklamalarını istiyoruz. Bu davetiyeleri tüm ilçe halkına vererek onları sabah namazına davet edeceğiz. Ezan'a icabet edilir. Bu vesile ile bütün halkımızı camilerimize bekliyoruz."
Müftüvekili Osman Fatih Eryiğit, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'na da hazırlanan davetiyeyi sunarak kendisini de sabah namazına davet etti. Müftülüğün başlatmış olduğu çalışmanın memnunluk verici olduğunu belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, şunları söyledi: "Görevimizi bize müftü vekilimiz hatırlattı, kibarca davet etti. Çok güzel bir çalışma, bazı şeyleri davet ettirmek, hatırlatmak insanları harekete geçirmek için bir vesile oluyor. Belki böyle ihmal ettiğimiz unuttuğumuz şeyi bir ufak bir hatırlatmayı ne yapıyoruz diye kendimize gelmiş oluyoruz. Güzel bir şey inşallah camilerimiz dolar"
Öte yandan müftülüğün başlatmış olduğu çalışmanın olumlu olduğunu belirten vatandaşlar kendilerine verilen davetiyeyi evlerinin en güzel köşesinde hatıra olarak saklayacaklarını belirtti.
(HH-OS-HO-Y)

14.12.2012 15:41:56 TSI

Editör: Wan Haber