Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kasımlı İlkokul ve Ortaokulu'nun Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde ödüle müracaat ettiği belirtildi.
Alaplı Kasımlı İlkokul ve Ortaokulu'nun Müdürü Erdal Yılmaz, okul olarak Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde ödüle müracaat ettiklerini söyledi.
Süreç ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, Alaplı Kasımlı İlkokul ve Ortaokul Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında okul müdürlüğü ve öz değerlendirme ekibi tarafından hazırlanan ödül başvuru raporu Alaplı İlçesinde Milli Eğitime bağlı bütün kurumlar ve okullar bazında tek okul olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi. Toplam Kalite Yönetimi İl değerlendiricileri Zonguldak'ın bütün ilçelerinden gelen dereceye giren kurum ve ekip raporlarını inceledikten sonra ilde ilk üçe giren okulları belirleyerek bakanlığa gönderecekler. İl genelinde derecelendirmeye değer bulunan okullara, kurumlara gerekirse saha ziyaretinde bulunarak yapılan çalışmaları yerinde gözlemleyerek son değerlendirmelerini yaprak derecelendirmeyi yapıyorlar. Ödül başvuru raporlarının değerlendirilmesi, !Eğitimde Kalite Ödülü' el kitabında açıklanan kriterler ve 'Puanlama Matrisleri' kullanılarak yapılmaktadır. Okullar 9 Kriterde Liderlik, Okulun Planı, İnsan Kaynakları Yönetimi, Maddi Kaynakların Bilgi Birikiminin ve İşbirliklerinin Yönetimi, Süreç Yönetimi, Öğrenci-Veli ile İlgili Performans Memnuniyet Sonuçları, Çalışanlarla İlgili Performans Memnuniyet Sonuçları, Toplumsal Sosyal-Sorumlulukla İlgili Performans Sonuçları, Finansal ve Temel Performansa İlişkin Diğer Sonuçlar başlıklarında rapora göre denetlenmektedir. Okullardan gelen raporların nihai sonuçlarını açıklayarak derecelendirmek için TKY İl Formatörü ve Değerlendiricisi Burcu Kılıç ve diğer TKY il değerlendiricileri, ödül başvuru raporuna yansıtılan çalışmaları değerlendirecekler, il birincisi kuruma karar vererek kurum raporunu Zonguldak ilini temsilen MEB'e gönderecekler" dedi.
Yıllardır,TKY süreci içerisinde kurum olarak var olduklarını belirten Yılmaz, " Gçen eğitim sezonunda Toplam Kalite Yönetimi anlayışıyla ilimizin 'En iyi Eğitim Kurumu 'seçildik,bu istikrarlı başarıyı bundan sonraki süreçte de devem ettirerek örnek lider kurum olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Kalite sürecinin geliştirilmesinde özveri ve fedakarlıkla çalışan biz ruhuna hizmet eden okul kadrosuna, kalite yolculuğunda kuruma destek veren eğitim gönüllülerine, fedakar velilerimize, hizmet edip ayrılan bütün personelimize teşekkür ederiz" diye konuştu.
(HH-SA)

28.01.2013 17:11:03 TSI

Editör: Wan Haber