Antalya'nın Alanya ilçesinde, 29 Nisan 2012'de düzenlenen 'torbacı' operasyonunda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 9 zanlı, son kez hakim karşısına çıktı. Zanlılardan 6'sı 5 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 2 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı, 3 zanlı ise 4 yıl 2 ay hapis ve 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
Karar duruşması Alanya Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutukluluk halleri süren Ahmet Y., Ahmet P., Uğur Y., Mehmet M.T., Hayrettin Y., Yılmaz Ö., Halil İ.T., Mahmut K., ve Polat D. duruşmada hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen ve tahliyelerini talep eden zanlılardan Ahmet Y., Ahmet P., Uğur Y., Mehmet M.T., Hayrettin Y., ve Yılmaz Ö., 'uyuşturucu ticareti yapmak suçlarından' ayrı ayrı 5 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 2 bin 500'er lira para cezasına çarptırılırken, diğer sanıklar Halil İ.T., Mahmut K., ve Polat D. aynı suçlardan ayrı ayrı 4'er yıl 2'şer ay hapis ve 2 biner lira para cezasına çarptırıldı.
Zanlılar tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

OLAY
Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 4 ay süren takip sonucu torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 11 kilo esrarla yakalanan 9 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
(AB-SK-HO-Y)

09.01.2013 18:00:48 TSI

Editör: Wan Haber