Türkiye'nin birçok bölgesinde kar nedeniyle yollar kapanırken, hava sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu Antalya'nın Alanya ilçesinde turistler ve yerli halk plajlara akın etti.
Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, Alanya'da ise öğle saatlerinde sıcaklık 20 dereceye ulaştı. Güneşin yüzünü göstermesiyle turistler plajlara akın ederken, bazı vatandaşlar da oltalarını alarak sahile indiler. Güneşli havayı fırsat bilerek balık tutmak için Damlataş Plajı'na gelen Kenan Kurt, "Bugün izin günüm, oltamı alıp plaja indim. Türkiye'nin birçok yerinde kar ve soğuk varken, burada güneşin tadını çıkartıyoruz. Çok şanslıyız" dedi.
Tatilini Alanya'da geçiren Alman Birgit Fonteiheri ise, "Şu an dünyanın birçok ülkesi, buna Almanya da dahil karlar altında. Ancak Alanya'da bundan eser yok, güneş, deniz, sahil çok güzel. Tatilin tadını çıkartıyoruz. Alanya'yı seviyorum" diye konuştu.
Raiher Fröhlich isimli Alman turist de, "Almanya'da şu an kar var, birçok dünya ülkesinde olduğu gibi. Ama Alanya'da bundan eser yok. Her şey mükemmel. Tatil harika, Alanya'yı seviyorum" dedi.
Meteoroloji yetkilileri, Alanya bölgesinde hafta sonuna kadar parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağını belirterek, pazartesi gününe kadar yağış beklenmediğini bildirdiler.
(AB-RY-CC-Y)

13.12.2012 15:51:22 TSI

Editör: Wan Haber