Antalya'nın Alanya ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından hazırlanan broşürlerin dağıtımına devam ediliyor. Trafik, hırsızlık, güvenlik, banka, kredi kartı ve kontör dolandırıcılığına karşı uyarıların yer aldığı broşürlerden 120 bin adeti ilçe merkezinde dağıtıldı.
Edinilen bilgiye göre, halkı bilinçlendirmek adına Alanya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından hazırlanan broşürlerin 120 bin adeti 1 Ocak ve 12 Kasım 2012 tarihleri arasında dağıtıldı. Şu ana kadar, trafik, hırsızlık, güvenlik, banka, kredi kartı ve kontör dolandırıcılığına karşı hazırlanan broşürleri 9 bin adeti apartman girişi ve apartman sakinlerine ulaştıran büroda görevli polisler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Broşürler hakkında açıklama yapan Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur "Bu yapılan uygulama vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve suçun oluşmadan önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmalardır. Dağıtılan broşürlerin her bir satırı güvenlik adına büyük önem ifade etmektedir. Yapılan araştırma ve geliştirme çalışmaları sonrası hazırlanan broşürlerin, dikkatle okunduğunda her il ve ilçede yaşanan bir takım hırsızlık ve dolandırıcılık olayları sonrası kullanılan teknik ile yöntemleri vatandaşlara basit bir dille anlatılmaktadır" dedi.
Müdür Dur, Aralık ayı bitmeden 20 bin güvenlik broşürünün daha Alanya merkezde dağıtımının hedeflendiğini belirtti.
(AB-Y)

05.12.2012 15:57:27 TSI

Editör: Wan Haber