AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Senatosu'nun Antalya'nın Alanya İlçesinde Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvurunun Bakanlar Kurulunca kabul edilmesinin ardından AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe Alanya'da Fakültenin yapılması için uygun olan arazilerde incelemelerde bulundu.

AÜ Senatosu'nun Alanya'da Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvuru Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu'nun onaylanmasının ardından Bakanlar Kurulu tarafından da kabul edilmesi üzerine TIP Fakültesi için Oba Beldesinde ayrılan arazilerde AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe incelemelerde bulundu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)Başkanı Kerim Aydoğan, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Oba Belde Belediyesinde yetkililerin bulunduğu incelemeler sırasında Kurtcehpe'ye 2 yeni arazi ile inşaatı devam eden Bölge Hastanesi gösterildi. Kurtcephe ve beraberindeki heyet Karacolı Mevkiinde deniz manzaralı 48 dönüm ile yine aynı mevkiinde içerisinde muşla ağaçları bulunan 14 dönümlük arsayı inceledi. Kurtcephe ardından yapımı süren Alanya Bölge ve Diş Hastanesi inşaatıyla inşaatlarının yanında yer alan Hazineye ait 35 dönümlük arsayı inceledi. Kurtcehpe, Hazine arazisinin tahsis edilmesinin daha uygun olacağını gerekçe olarak ise Diş Hastanesi ve Bölge Hastanesi ile iç içe olunması nedeniyle daha faydalı sağlık hizmeti verileceğine dikkat çekti.

Alanya'ya kurulacak Tıp Fakültesinin bir an önce hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan yerin tespiti için Alanya'ya geldiklerini belirten Prof Dr. Kurtcephe, "Kısa zamanda binanın yapılıp halka hizmet verebilmesi için yer bekliyoruz. En kısa zamanda Tıp Fakültesi binası tamamlansın ve Bölge Hastanesiyle birlikte afiliye hale gelerek insanlara sağlık hizmeti versin. Hastanelerin yerleşim alanlarına yararlarını anlamak istersek AÜ Tıp Fakültesinin döner sermayesi 2012 yılında cirosu 211 milyon lira. Antalya ekonomisine sağlanan çok büyük bir katkı. Antalya'ya marka değerine çok önemli hizmet veriyoruz. Benzeri bir hastaneyi Alanya'ya resmen kurduk. İhtiyaç duyacağı modern tesisi hayata geçirmek derdindeyiz. Bunun için seferber olduk. 2013 yılında binanın faaliyetine geçmesi için ele ele verdik. Bölge Hastanesi tamamlanmadan biz hizmet vermeye başlarız" dedi.

Alanya'da böyle bir hastanenin tesisin hizmete girmesi burada Devlet üniversitesinin kuruluşu için elimizi güçlendirmiş durumdayız diyen Prof Dr Kurtcephe, "Tıp Fakültesinin hayata geçişiyle beraber 'Alaiye Üniversitesi'nin kurulması için Ankara nezdinde girişimlerimiz hızlandıracağız. İlk defa bir ilçede Devlet Üniversitesi kazandırmanın sevincini yaşamak istiyoruz. Ülkemizin en güzel yerlerinden tüm dünyada tanınan bir şehir üniversiteye kavuştuğunda ekonomik ve kültürel katkı sağlar. 'Alaiye Üniversitesi'nin kısa sürede milletimizin hizmetine sunarız" diye konuştu.
Teknik değerlendirmeyi üniversitenin yapı işleri ekibinin önümüzdeki hafta inceleyeceğini söyleyen Kurtcehpe, ön fikir edindiğini alternatifler arasında alt yapı ve hizmete yönelik değerlendirmelerde bulunulacağını söyledi.Kurtcephe ayrıca AÜ Alanya İşletme Fakültesi ve Konaklı Beldesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Kongre Merkezi İnşaatında incelemelerde bulundu.
(AB)

01.02.2013 18:21:54 TSI

Editör: Wan Haber