Antalya'nın Alanya ilçesi Belediye Encümeni, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlığında toplandı. Başkan Sipahioğlu, toplantıda ilkçede ilk kez hizmet verecek şehir içi tren için ihale kararı aldıklarını söyledi.
Alanya Belediye Encümeni, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlığında toplandı. Birimlerden ve beldelerden gelen evrakların görüşülüp karara bağlandığı toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Sipahioğlu, encümen toplantısında Alanya'da ilk kez hizmet verecek şehir içi tren için ihale kararı aldıklarını söyledi.
Başkan Sipahioğlu, "Encümen toplantısında iki tane aracın ihale kararını aldık. Alanya'nın turistik yoğunluğu olan bölgelerin tanıtımı ve ulaşım hizmetlerine katkı sağlayacak nostaljik bir çalışmayı hayata geçirmek istiyoruz.10 yıl süreyle ihaleye çıkarma kararı aldık.Güzergahları belli. İnşallah hayata geçiririz. Amacımız turistik potansiyelin olduğu Müze,Kızılkule, Damlataş ve çevresine insanları daha fazla ulaştırmak. Bu arada belde belediyelerimiz de ileride var olan mevcut belediyelerin de işlerini sürdürebilecek şekilde teknik çalışmalarımızı yapıyoruz. 2014'e kadar altyapıyı hazırlıyoruz. Hem belde belediye başkanları ve çalışanları hem de Alanya Belediyesi'ndeki yetkililer bu konudaki çalışmaları sürdürüyor" diye konuştu.
(AB-SK-Y)

01.02.2013 10:33:44 TSI

Editör: Wan Haber