Antalya'nın Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislere, toplumsal olaylarda kullanılmak üzere verilen gazların kullanımı konusunda eğitim veriliyor.
Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarına, toplumsal olayların yanı sıra polise zorluk çıkartan suçluların etkisiz hale getirilmesinde kullanılan biber gazlarının kullanımı konusunda eğitim veren Antalya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Hacı Gürbüz, sprey kullanma konusunda temel formasyon eğitimi alan polisin uygun şartların oluşması halinde usulüne uygun bir şekilde sprey kullanabileceğini belirtti.
Gelişen suç çeşit ve niteliklerine göre, güvenlik güçlerinin de yeni taktik, teçhizat ve teknikler oluşturarak asli görevi olan can, mal emniyeti ve asayişi en etkili, modern şekilde sağlamaya çalışmak olduğunu söyleyen Gürbüz, "Değişik türleri olan sprey kullanım olarak çok eskilere dayanmaktadır. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda göz, gırtlak, solunum sistemi ve açık olan deri yüzeylerine etki etmek suretiyle fonksiyonunu gösteren spreyin fizyolojik ve biyolojik olarak insan üzerinde her hangi bir zararının olmadığı gözlenmiştir" dedi.
(AB-SK-Y)

21.01.2013 13:05:27 TSI

Editör: Wan Haber