Antalya'nın Alanya İlçesi Belediyesi Yabancılar Meclisi 2013 yılının ilk Olağan Meclis Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Aralık ayı içerisinde düzenledikleri Noel Pazarı'ndan elde edilen gelir hakkında açıklama yapan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, "Yabancılar Meclisi, pazardan elde edilen 22 bin 350 TL ile bir kez daha hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor" dedi.
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Aylık Olağan Toplantısı'nı, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi daveti üzerine, fakülte binasında gerçekleştirdi. Toplantıya ise, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ve meclis üyeleri katıldı. Toplantı sırasında açıklama yapan Dekan Güngör, üniversite bünyesine yaklaşık olarak 50 yabancı uyruklu öğrenci ve bir öğretmenin bulunduğunu söyledi. Bu nedenle Güngör, yabancılar meclisinde bir de üniversite adına bir temsilci bulunması yönünde talepte bulundu. Güngör'ün bu talebi ise, üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Güngör, Alanya'da yaşayan yabancılar konusunda üniversiteye düşen her türlü yardıma hazır olacaklarını kaydetti.
"NOEL PAZARI'NDAN 22 BİN 350 TL TOPLANDI"
Toplantının sonunda açıklama yapan Başkan Karaoğlu, Aralık ayı içerisinde yabancılar meclisi olarak gerçekleştirmiş oldukları Noel Pazarı'ndan elde edilen maddi gelir hakkında bilgi verdi. Pazardan 22 bin 350 TL para toplandığını belirten Karaoğlu, "Pazarımızdan elde ettiğimiz gelir ile, Alanya'da her yerde kullanılabilecek olan bir seyyar engelli asansörü aldık. Bu asansörü alabilmek için bugün burada üyelerimizle mali bütçe toplantısı yapıyoruz. Büyük ihtimalle, asansörden bir miktar para kalacak ve bu para ile, yine ihtiyaç sahibi engellilerimize tekerlekli sandalye almak istiyoruz" diye konuştu. Yabancılar Meclisi olarak amaçlarına ulaştıklarını belirten Karaoğlu, önümüzdeki günlerde yeni yıl konseri düzenleyeceklerini ve bunun için şimdiden hazırlıklara başladıklarını da sözlerine ekledi.
(AB-Y)

07.01.2013 17:30:20 TSI

Editör: Wan Haber