Alanya Belediyesi ve Yabancılar Meclisi tarafından 3'üncüsü düzenlenen Noel Pazarı'na yerli ve yabancı vatandaşlar ilgi gösterdi.
Alanya ilçesi İskele bölgesi Şelale önünde kurulan Noel Pazar'na Norveç Kültür Evi, Kilise Derneği, Nordik Grup, Finlandiyalılar, Danimarkalılar, Polonyalılar Derneği, Hürriyetçi-Türk Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk), Alman Kilise Derneği, 4 Rus derneği, Almanlardan oluşan Bombola Derneği, özel okul ve hastaneler ile emniyet teşkilatı destek verdi.
Yabancılar milli kültürlerini anlatan yiyecek, içecek ve eşyalar sergilerken, aynı zamanda satış yaptılar. Pazarı organize eden Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, ilgiden memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Bundan önceki Noel Pazarı'ndan elde edilen gelirlerle 4'ü akülü, 28'i manuel 32 tekerlekli sandalye alınarak Engelsiz Yaşam Merkezi'nde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu yıl pazardan elde edilecek gelir ile Engelliler Merkezi için kaldırma platform tipi engelli asansör alınacak. Noel Pazarı'nda yabancı derneklerin yanı sıra yardım amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da stant açtı."
Pazarın ücretsiz ve halka açık olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da şunları söyledi: "Birçok ülkenin vatandaşı burada yaşıyor ve haliyle kendi kültür ve manevi değerlerini yaşatmak istiyorlar. Bizlerde onlara katkıda bulunmak için bu tür organizasyon düzenliyoruz. Biz kendilerine Yeni Alanyalılar diyoruz. Bu tür etkinliklerle Yeni Alanyalıları toplumumuzla kaynaştırıyoruz. Yerleşik dostlarımız, bu tür etkinliklerle kendilerine özgü yöresel etkinliklerle yaşadığı çevreye daha duyarlı olup, bu konuda da çok aktif bir görev üstlenmekteler"
Üç aydır Alanya'da görev yapan Hollandalı Papaz Florenas Reinders, Noel Pazarı'nı kuranlara teşekkür ederek şunları söyledi: "Böyle bir etkinlik diğer bölgelerede önrek olur umarım. Byük bir kalabalık var ve bu beni fazlasıyla memnun etti" dedi.
Edu Rus Kişisel Eğitim Merkezi Başkanı Elena Önsal da dernek olarak kendi ülkelerine özgü yemekleri yaparak satışa sunduklarını söyledi ve "Buradan elde edilecek gelirle engelli öğrencilere yardım edecğiz" dedi. Yine aynı dernekte görevli olan Sevim Ökten ise, "Rus arkadaşlarımızla birlikte yardım amaçlı buradayız" diye konuştu.
Alanya Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela da sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl üçünce kez katılıyoruz ve geçen yıllara nazaran daha tecrübeliyiz. Kendi kültürümüz burada yaşayanlara gösteriyoruz. Alanya'da bize yabancı gözüyle bakmıyorlar. Amacımız engelli insanalara yardımcı olmak. Tüm dernek üyelerimiz yiyecek olarak katkıda bulundular ve bundanda mutlu olduk."
Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, dernek üyeleri ile birlikte milli kıyafetlerini giyerek pazara katıldıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: "Burada Rus kültürünü ve yiyeceklerini tanıtmak. Bu nedenle dernek olarak haftalar öncesinden hazırlandık ve yaptığımız yiyecekleri pastaları standımızda satışa sunduk. Buradan elde edilecek gelirle engelli merkezine asansör alınacak. Böyle önemli ve anlamlı bir organizasyonda olduğumuz için çok mutluyuz"
Alanya Emniyet Müdürlüğü'de Noel Pazarı'nda stant açtı. Standın başında duran ve yabancı dil bilen polis memurları, başta güvenlik olmak üzere pasaport gibi konularda bilgi aktardı bröşür dağıttı.
Noel Pazarı'nda çocuklara yüz boyama, sohbet, el sanatları, eğlenceli çekilişler düzenlendi. Şelale önüne konan dev ağaç büyük ilgi çekti.
(RY-HO-Y)

09.12.2012 16:41:22 TSI

Editör: Wan Haber