Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir sokak satıcısını 12 adet içime hazır esrar maddesiyle yakalayan polis, şüpheliye Doğu illerinden esrar maddesi temin eden 2 kişiyi 5 kilogram esrar maddesi ile yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Şekerhane Mahallesi'nde piyasaya esrar sürdüğü belirlenen ve torbacı olarak tabir edilen Z.D.(20), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı polis ekipleri tarafından 2 ay süreyle takip edildi. Önceki gün ise zanlı şehir merkezinde üzerinde 12 adet fişek olarak tabir edilen içime hazır esrarla yakalanarak gözaltına alındı.
Zanlının sorgusu sürerken, Z.D.'nin görüştüğü kişiler ise takibe alındı. Z.D.'ye de esrar maddesi getirdikleri belirlenen H. A. (20) ve Y.A.'nın (36), 07 EVY 23 plakalı otomobille doğu illerinden esrar getirdiği istihbaratını alan polis, aracı şehir merkezinde durdurdu. Otomobilde yapılan aramada paketler halinde toplam 5 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Araçta bulunan H.A. ve Y.A. gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler.
Polis merkezindeki sorguları tamamlanan zanlılar 'uyuşturucu madde bulundurmak ve ticaretini yapmak' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilirken, Z.D. ise savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(AB-SK-Y)

07.01.2013 16:22:36 TSI

Editör: Wan Haber