Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, ''Peygamber Efendimizin doğumunun müjdecisi olan Mevlid Kandili gecesine bu sene de ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.
Alan, Mevlit Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, ''İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Peygamberin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Her açıdan buhran içinde kıvranan insanlığa verdiği mesajlarla çıkış yolunu gösteren Hazreti Peygamber, maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşan günümüz dünyasına da kurtuluş reçetesini sunmaktadır'' ifadelerine yer verdi.
Mevlid Kandili'nin, Peygamberimizin bizlere getirdiği değerleri ve O'nun öğütlerini anlamak ve yaşamak için çok önemli bir imkan olduğunu vurgulayan Alan, ''Mevlid Kandili, Hz. Peygamber'in bizlere sunduğu bütün bu ve benzeri kutsal değerleri ve yol gösterici öğütlerini bir kez daha gözden geçirme, anlama, anlatma, yaşama ve yenilenme ve genç nesillere aktarma zamanıdır. Bu değerleri fark etmek, onları bir davranış biçimine dönüştürmek, yaşanan bir hayat haline getirmek hepimizin en temel hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, ülke halkımızın ve bütün İslam dünyasının Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, insanlığa, hayır, bereket, barış ve esenlikler getirmesini Cenab-ı Hak'tan diliyorum'' dedi.
(ZB-Y)

23.01.2013 16:38:20 TSI

Editör: Wan Haber