Ordu Ziraat Odası Temsilcisi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, alan bazlı gelir desteği başvurularının başladığını söyledi.
Başkan Soydan, Ordu Ziraat Odası'nda yaptığı açıklamada, "Alan bazlı gelir desteği müracaatları başlamıştır. Müracaat edebilecek olanlar, 31 Aralık 2012 tarihine kadar mazot gübre desteği dosyasını yaptıranlar müracaat edebilecektir. Ordu merkez ve köylerindeki üreticilerimiz İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, ilçelerimizde bulunan üreticilerimiz de İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine giderek 30 Nisan 2013 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerekmektedir" dedi.
Başkan Soydan, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bölgemizin tek geçim kaynağı olan fındıkta üretim maliyetlerini düşürmek ve fiyat dengesini sağlamak amacıyla 2009 yılında Bakanlar Kurulu'nca açıklanan fındık stratejisi kapsamında üç yıllığına destekleme yapılmıştı. Bu üç yılın sonunda desteklemenin devam ettirilmesi için yapılan çalışmalar sonunda destekleme Bakanlar Kurulu'ndan 3 yıl daha uzatılması kararı alınmıştır. Alan bazlı gelir desteği ruhsatlı fındık alanlarında 2012 yılı için 150 TL, 2013 yılı için 160 TL ve 2014 yılı içinde 170 TL olarak belirlenmiştir. Eğimi yüzde 6 olan taban arazilerde ise alternatif ürüne geçen üreticilere telafi edici ödeme olarak da dönüm başı 2012 yılı için başvuru yapanlara 300 TL ikinci ve üçüncü yıllarda ise 150 şer TL olarak toplamda 600 TL destekleme yapılacaktır. Alan bazlı gelir desteği bölgemiz fındık üreticileri için çok önemli bir destek olmakla beraber ilimizin tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Ekonomik olarak ta bölgemize ve ilimize önemli bir katkı sağlamaktadır. Alan bazlı gelir desteğinin 3 yıl daha devam etmesinde emeği geçen başta eski İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin olmak üzere tüm milletvekillerimize, TZOB Genel Başkanımıza, siyasi partilerimize, sivil toplum örgütü başkanlarımıza fındık üreticilerimiz adına bu çalışma ve mücadelelerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."
(RCP-SLH-Y)

14.02.2013 13:29:30 TSI

Editör: Wan Haber