Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, "Vatandaşların alan bazlı gelir desteğini alabilmeleri için 31 Aralık 2012 tarihine kadar Ziraat Odası'ndaki kayıtlarını yenilemeleri gerekiyor" dedi.
Şirin yaptığı açıklamada, alan bazlı gelir desteği ödemeleri başvurularının bu ay sonunda sona ereceğini hatırlatarak, üreticileri uyardı. Alan bazlı gelir desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin gübre ve mazot desteği olan ilk işlemlerini yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Şirin, kayıtların yaptırılmaması halinde üreticinin destekten yararlanamayacağını söyledi.
Son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu kaydeden Şirin, "Üreticilerimiz odamıza gelip bu ayın sonuna kadar gübre ve mazot desteği olan ilk işlemleri yaptırıp, kayıt yeniletmek zorundalar. Şu anda 2 bin 500'e yakın kayıtlı görünen üretici, hala kayıtları yenilemedi. Eğer bu güncellemeleri yapmazlarsa, daha sonra verilecek olan alan bazlı gelir desteğinden faydalanamazlar. Devlet kimin üretim yaptığını görmek istiyor. Ölen var, arsasını satan var, ikametini değiştiren var. Üreticilerimiz mutlaka yıl sonuna kadar kayıtlarını yenilesin. Yenileme işlemini yapmayan üreticilerimiz ilerleyen günlerde mağdur olur. Sonuçta hatırı sayılır bir destek verilecek. Üreticilerimizi, fındıktan kazanamadığı parayı bu desteklerle kazanacak. Fındık fiyatları ortada. İşlemler için son güne kalınıp sıkıntıya girilmesin" diye konuştu.
Oda olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını da söyleyen Şirin, "Son gün, burası ne kadar kalabalık olursa olsun herkesin işlemlerini yapacağız. İster saat 10.00'a kadar devam ederiz ister 12.00'ye kadar ama kimseyi mağdur etmeyiz. Yeter ki üreticinin işi görülsün" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

18.12.2012 17:41:05 TSI

Editör: Wan Haber